More


  Elevii sătmăreni au apreciat “Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu …”

  - Advertisement -

  dar

  Poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu, precum şi opera sa, a fost omagiat în cadrul concursului județean “Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu …”, ajuns la a doua ediţie, organizat ieri la Filarmonica “Dinu Lipatti” de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. Concursul a fost onorat de prezenţa prefectului Eugeniu Avram, a viceprimarului municipiului Satu Mare, Radu Roca, a inspectorului şcolar general, Claudiu Mondici, dar şi a dascălilor şi elevilor care au umplut până la refuz sala filarmonicii.

  După cuvântul de deschidere rostit de inspectorul de Limba şi literatura română, Natalia Boloş, a fost invitat să vorbească prefectul Eugeniu Avram, care a arătat că poetul românilor este nepereche şi că tocmai de aceea, în mod excepţional, Ziua Culturii Române a fost aleasă chiar de ziua de naştere a lui Eminescu. Totodată, a salutat iniţiativa organizării acestui concurs la Satu Mare şi a urat succes tuturor elevilor participanţi. Viceprimarul Radu Roca a arătat că pe 15 ianuarie, ziua de naştere a lui Eminescu, anul acesta împlinindu-se 165 de ani de la acest fericit eveniment, Luceafărul poeziei româneşti ajunge în inimile tuturor românilor, felicitându-i pe organizatori pentru organizarea concursului. Inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici, a arătat că Inspectoratul Şcolar continuă seria actelor cultural-artistice prin acest concurs organizat sub auspiciile lui Mihai Eminescu, a felicitat organizatorii şi a urat succes elevilor participanţi.

  S-a trecut la concursul efectiv, nu înainte ca Natalia Boloş să facă unele precizări în ceea ce priveşte formatul concursului. Astfel, spre deosebire de anii precedenţi, după ce cei interesaţi de acest concurs s-au înscris pe forumul IŞJ, în zilele de 9 şi 10 ianuarie a avut loc o preselecţie, astfel că cei 36 de elevi care au urcat ieri pe scenă, proveniţi de la mai multe licee din judeţ, au fost doar cei care au trecut peste aceste preselecţii. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni, şi anume “Ipostaze lirice” şi “Ipostaze muzicale”. În pauza dintre secţiuni, elevii Liceului de Arte Satu Mare au prezentat scurte momente artistice.

  Evoluţia concurenţilor a fost urmărită şi apreciată de un juriu de specialitate a cărui preşedinte a fost conf. univ. dr. Mircea Fărcaş, de la Centrul Universitar Nord Baia Mare. În final, cei mai buni concurenţi au fost premiaţi cu diplome, cărţi şi lucrări de pictură ale elevilor Liceului de Artă.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img