Explozie de viroze în Sătmar

raceala

Numărul virozelor, a cazurilor de gripă şi a celor de pneumonii s-a dublat în ultima săptămână în judeţ, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare. Astfel dacă în săptămâna 12-18 ianuarie în judeţ au fost înregistrate 477 de astfel de cazuri, în săptămâna 19-25 ianuarie acestea au ajuns la 1.021 de cazuri.

Mai bine de jumătate dintre viroze, gripe şi pneumonii, 650 la număr, au fost înregistrate la copii de până la 14 ani. Astfel, 119 cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste cuprinse între 0 şi un an, 221 la copii cu vârste între doi şi patru ani, în timp ce 310 la cei cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Totodată, au mai fost înregistrate 135 de cazuri la segmentul de populaţie cuprins între 15 şi 49 de ani, 165 pentru cei cu vârste între 50 şi 65 de ani, şi 71 cu cei mai în vârstă de 65 de ani.

Pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea, sătmărenii sunt sfătuiţi să-şi facă vaccinul antigripal, acesta fiind cel mai eficient mod de prevenire a gripei. Trebuie să evite aglomeraţiile şi contactul cu alte persoane bolnave. Spălatul mâinilor cu apă şi săpun este o recomandare elementară. Regimul de viaţă şi alimentaţia este bine să fie echilibrate, adică fără suprasolicitări fizice şi psihice, mişcare şi odihnă suficiente. Îmbrăcămintea să fie lejeră, în sensul că este bine să fie purtate mai multe haine subţiri decât una singură groasă. Capul, mâinile şi picioarele trebuie ferite de frig. Se evită consumul de alcool, tutun şi cafea, dar este recomandat să se consume multe legume, fructe, produse lactate şi cereale. În cazul apariţiei temperaturii de peste 39 de grade Celsius, prima măsură este scăderea urgentă a temperaturii şi apoi vizita la medic. Dacă, totuşi, inevitabilul a avut loc trebuie înainte de toate să fim consultaţi de un medic, în special cel de familie, care stabileşte diagnosticul şi tratamentul adecvat.
Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...