More


  Hainele de iarnă, la mare căutare în talcioc

  - Advertisement -

  PIATA-VECHITURI1

  Ieri, încă de la orele dimineții abia se mai putea găsi un loc de parcare în zona Pieţei de Vechituri. După ce se plimbau cu maşina aproape 10 minute, unii reuşeau cu greu să parcheze în final pe vreo stradă lăturalnică. Chiar dacă vremea nu a fost una foarte plăcută, atât cei care doreau să vândă cât și cei care s-au dus să cumpere diverse mărunţişuri au fost foarte numeroşi. Începând de la șuruburi, lănțișoare și până la cizme, pantofi și schiuri, nu a lipsit nimic din ofertă. Chiar și cu atâta lume, vânzarea nu a mers prea bine. Un sătmărean trecut de prima tinerețe oferea spre vânzare câteva perechi de schiuri. Spre ghinionul său, oamenii nu s-au arătat ieri foarte interesați de schiurile sale chiar dacă prețul diferea foarte mult faţă de al celor noi.

  Cea mai căutată a fost încălţămintea de sezon, în special cizmele şi bocancii. Chiar dacă sunt folosite, multe dintre ele arată bine, iar prețul este cuprins între 10 şi 50 lei perechea. La fel ca în oricare piață, şi la talcioc prețul se poate negocia la sânge. Amatorii au avut ocazia să cumpere diverse tipuri de veste la preţuri începând de la 10 lei. Mai subțiri, mai groase, mai colorate, unele chiar îmblănite. Oferta era la fel de bogată şi în privinţa hainelor pentru copii, unele în stare foarte bună. Sătmărenii mai puteau cumpăra vase, antichități și câte și mai câte. Trebui doar să dea dovadă de răbdare și să aibă mult curaj la negociere.

  În fiecare miercuri şi duminică, mii de sătmăreni aleg să meargă în Piața de vechituri. Chiar dacă uneori comercianții stau în ploaie și frig, aceştia afirmă că nu au de ales. Unii dintre ei trăiesc din ceea ce vând, iar alţii, puţin mai norocoşi, doar își rotunjesc cât de cât veniturile.
  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img