More


  Începe curăţenia

  =

  După Micro 16, a venit şi rândul celorlalte cartiere din Sătmar să fie curăţate de cocioabele pe care unii le numesc garaje, alţii construcţii ilegale. Şi ca să dovedească faptul că nu este doar o vorbă în vânt, începând de luni, conducerea Primăriei Satu Mare îi va soma pe cei care deţin aceste garaje ilegale să şi le dărâme singuri. Va mai urma o nouă rundă de somaţii la jumătatea lunii februarie după care, începând cu data de 1 martie, garajele ilegale din Micro 17, Carpaţi I, Carpaţi II, Soarelui şi Micro 15 vor fi făcute una cu pământul de reprezentanţii Primăriei, după care cei care le deţin vor primi o frumoasă factură reprezentând contravaloarea acestei munci.

  Şi pentru a ne face o idee ce reprezintă aceste garaje, care ocupă spaţiul a câte două locuri de parcare, în urbea de pe Someş mai sunt în picioare peste 3.400 de astfel de construcţii ilegale. Şi asta în condiţiile în care alţii nu au unde să-şi lase maşina peste noapte. Cele mai multe, aproape o mie, se află în cartierul Micro 17. Pe lângă faptul că arată ca naiba din punct de vedere estetic, pentru că fiecare şi-a ridicat garajul după cum l-a tăiat capul, multe dintre acestea sunt folosite doar ca depozit.

  Astfel, cel care are un asemenea garaj, nu numai că ocupă spaţiul pe care este construit ilegal, dar, cum nu-şi poate introduce maşina înăuntru, mai ocupă şi un alt loc de parcare. Şi asta doar pentru că a fost şi se consideră şi în continuare un soi de şmecher.

  Situaţia se schimbă încet, iar şmecherii cu garaje, de care părea că nimeni nu se va atinge, îşi vor parca maşinile în acelaşi loc cu prostimea, în parcări frumos organizate şi luminate, aşa cum vedem că se întâmplă în Micro 16. Suntem ferm convinşi că în Micro 17 sau în Carpaţi I sau II vor fi mulţi proprietari care vor face ca toţi dracii să nu li se dărâme garajele, însă odată început tăvălugul demolărilor nu vor mai avea ce face. Primăria este hotărâtă să înceapă curăţenia. După cum spunea în una din zilele trecute primarul Dorel Coica: „Prefer să mă înjure o mie de cetăţeni şi să-mi mulţumească zece mii”. Cei din cartierele mai sus amintite, bineînţeles cu excepţia celor care le deţin, abia aşteaptă să scape odată de aceste garaje. Nu trebuie să mai aştepte mult. Dacă lucrurile merg bine, în vară vor avea locuri de parcare berechet.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img