More


  Învăţământul dual, tot mai căutat de tineri

  =

  dual

  Reţeta învăţământului dual s-a dovedit una de succes la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” din Carei, instituţie subordonată Consiliului Judeţean. Şi asta pentru că numărul elevilor care frecventează cursurile Liceului Tehnologic „Simion Bărnuțiu” din Carei a înregistrat un trend crescător în ultimii ani. Mai mult, majoritatea tinerilor care au urmat cursurile instituţiei de învăţământ şi-au găsit un loc de muncă.

  Rezultate concrete
  Potrivit celor declarate de directorul Liceului Tehnologic „Simion Bărnuţiu” Carei, Gindele Emerich, numărul elevilor a înregistrat o creştere evidentă în ultimii ani. Astfel, dacă în 2012 liceul avea 553 de elevi, numărul acestora a crescut în anul școlar 2014-2015 la 621. Mai mult, Gindele Emerich a precizat că numărul elevilor va depăşi pragul de 700 în anul şcolar următor. „Toate acestea demonstrează interesul tinerilor pentru învățământul dual, pentru a-și însuși o meserie. Anul trecut am avut prima generaţie care a terminat cursurile învăţământului dual, şi 85% dintre elevi şi-au găsit un loc de muncă, în special la unităţile economice unde au fost în practică”, a declarat Gindele Emerich.

  Un model de succes
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că succesul se datorează corelării cu ceea ce se cere pe piaţa forţei de muncă. „În această chestiune a învăţământului dual dorim cu adevărat să facem faţă solicitării pieţei forţei de muncă. Trebuie să ne pregătim în permanenţă cu ce oferim, cu ce scoatem de pe băncile şcolii. Trebuie previzionat cu ce solicitări vor fi din partea agenţilor economici. Trebuie să avem o situaţie clară cu ce se întâmplă acum şi cu ce se va întâmpla peste trei sau patru ani. Acest lucru începem să îl corelăm cât mai bine cu Inspectoratul Şcolar şi cu piaţa muncii. Nu mai putem face clase pentru profesori, ci trebuie să facem clase pentru piaţă. În trecut se mai creau clase pentru profesori ca să se poată face catedrele. Este o realitate!
  Elevii pe care îi pregătim acum poţi să îi trimiţi deja la locul de muncă”, a spus Adrian Ştef.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img