More


  Lideri la reconversia viţei de vie

  - Advertisement -

  vie

  Judeţul Satu Mare a devenit unul dintre liderii naţionali la reconversia plantaţiilor de viţă de vie. Informaţia a fost făcută publică de către directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Gabriel Leş. Acesta a spus că judeţul Satu Mare a devenit un model de bune practici la nivel naţional, în ultimii cinci ani fiind plantate soiuri nobile pe o suprafaţă de peste 700 de hectare.

  De altfel, în Campania viticolă 2013-2014 s-a înfiinţat în judeţul Satu Mare suprafaţa de 130 de hectare de plantaţie de viţă de vie, prin Programul de Reconversie / Restructurare a plantaţiilor viticole derulat cu sprijin comunitar. Aceste suprafeţe au fost introduse în Sistemul Informatic Naţional al Viei şi Vinului (SINVV). Plantaţiile s-au înfiinţat în localităţile Dobra, Bogdand şi Cehal.

  De asemenea, statisticile arată că la nivelul judeţului Satu Mare sunt, în total, 3.900 de hectare ocupate cu vie din care peste 700 de hectare cu viţă de vie nobilă. În cadrul programului de reconversie a viţei de vie, cele mai mari suprafeţe înfiinţate cu vie nobilă sunt în zone consacrate precum Răteşti, Hodişa, Dobra, Halmeu, Viile Turulung, Beltiug.

  Ciprian Bâtea



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img