More


  Manifestări dedicate Micii Uniri, organizate în tot judeţul

  - Advertisement -

  mica

  Unirea Principatelor Române va fi celebrată printr-o serie de manifestări organizate în tot judeţul. Prima astfel de manifestare va avea loc azi, de la ora 12.00, la Ardud, evenimentul fiind organizat de Primăria Oraşului Ardud şi Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea”, în colaborare cu Liceul Tehnologic din oraş.

  Primăria Negrești-Oaș, Consiliul Local Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură îi invită pe cetăţeni la sărbătorirea a 156 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, manifestările organizate cu această ocazie urmând să aibă loc mâine, de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor. La eveniment vor participa primarul oraşului şi şefii de servicii din primărie, consilierii locali, preoți, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai partidelor politice, ai poliţiei locale şi de frontieră.

  Sâmbătă, 24 ianuarie, vor avea loc astfel de manifestări la Satu Mare, fiind organizate de Instituţia Prefectului Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare. Evenimentul va avea loc în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, la bustul lui Alexandru I. Cuza, de la ora 12.00. Programul va cuprinde ceremonialul oficial, depuneri de coroane şi jerbe de flori la bustul lui Alexandru I. Cuza, defilarea Gărzii de Onoare, scurt program artistic oferit de artişti locali, iar în final Hora Unirii.

  Tot sâmbătă, astfel de manifestări vor avea loc şi la Carei, de la ora 11.00, la Monumentul Ostașului Român. În cadrul evenimentului, care va debuta cu intonarea Imnului Național, va avea loc un scurt moment artistic, va fi prezentată pe scurt semnificația „Micii Uniri”, va fi oficiat un Te Deum de către preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe Române din Carei și vor avea loc depuneri de coroane din partea instituţiilor publice și a asociațiilor. Organizatorii invită pe această cale toți careienii să participe la „Hora Unirii” care se va desfășura după momentul festiv pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img