More


  Mica Unire, sărbătorită ieri la Negreşti

  - Advertisement -

  negresti

  Negreştenii au sărbătorit ieri împlinirea a 156 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească printr-o serie de manifestări organizate la Monumentul Eroilor din parcul central al oraşului Negreşti-Oaş. Evenimentul a fost organizat de Primăria Negrești-Oaș, Consiliul Local Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură. La manifestări au fost prezenţi consilieri locali, preoți, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai partidelor politice, ai poliţiei locale şi de frontieră şi simpli cetăţeni care au dorit să împărtăşească bucuria acestei zile de importanță deosebită pentru istoria neamului.

  După intonarea Imnului de Stat al României, la Monumentul Eroilor au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea Primăriei şi Consiliului Local Negreşti Oaş, a instituţiilor subordonate Ministerului de Interne, a instituţiilor de învăţământ şi, nu în ultimul rând, a partidelor politice. A urmat apoi un Te-Deum oficiat de preoţii din oraşul Negreşti Oaş în frunte cu protopopul ortodox de Oaş, Mihai Feher, şi protopopul greco-catolic, Iacob Feier.

  În continuare, profesorul de istorie Dumitru Obşitoş a prezentat, în cuvântul său, importanţa istorică a zilei de 24 Ianuarie, zi în care, odată cu unirea celor două principate române, au fost puse bazele formării statului modern român, acesta fiind momentul în care naţiunea română a fost recunoscută între cele europene.

  Programul a continuat cu un scurt moment artistic prezentat de elevii unităţilor de învăţământ din Negreşti Oaş. La final, toţi cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img