More


  Noi evenimente organizate de Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”

  =

  teatru

  În organizarea Centrului Cultural “G.M. Zamfirescu”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare şi a Consiliului Local Satu Mare, în perioada următoare vor avea loc două evenimente culturale deosoebite. Primul dintre acestea, vernisajul expoziţiei “Lucaciu” va avea loc azi, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, în timp ce sâmbătă, la District 15, va fi prezentat spectacolul cu piesa „Norway Today”.

  Expoziţie şi spectacol de comedie
  Evenimentul expoziţional “Lucaciu”, realizat de Asociaţia “SAVO – Scrieri ale vechiului oraş” va fi deschis azi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, fiind primul eveniment organizat de Centrul Multicultural “GM Zamfirescu”.

  Al doilea eveniment va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 20.00, la District 15, unde va fi prezentat spectacolul comediei „Norway Today” cu actorii clujeni Adrian Balint şi Anca Lăcusteanu, în regia lui Sorin Misirianţu şi scenariul lui Igor Bauersima.

  Julie și August sunt doi norvegieni care se întâlnesc pe chat, uniți de dorința de a-și pune capăt zilelor. O dată ajunși pe fiordurile norvegiene, cei doi sunt expuși unei altfel de realități, care îi readuce la viață din toate punctele de vedere, o realitate mai puternică decât moartea – dragostea. Cei doi își conturează destinul cu umor și dramă în același timp și descoperă noi înțelesuri ale lumii pe care vor să o părăsească. Emoționantă, romantică și înălțătoare, Norway Today amintește cât de vibrantă este viața, chiar și pentru cei aflați în fața morții.

  Norway Today s-a bucurat de succes pe plan național, acumulând diverse premii în cadrul festivalurilor la care a participat printre care pot fi amintite Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal și Cea mai bună regie la Festivalul de Teatru Amator TUA, Cluj-Napoca, România, noiembrie 2011 sau Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună regie la Festivalul național de teatru Seri în lumea Thaliei, Ploiești, România, noiembrie 2011.

  Intrarea se face pe bază de rezervări de locuri la District 15, str. Ştefan cel Mare 15 sau telefon 0755 970 374.

  Evenimentele lunii ianuarie
  Centrul Cultural “GM Zamfirescu” va mai organiza, până la finele acestei luni, alte două evenimente cultural-artistice. Primul dintre ele, intitulat “Din culisele vieţii”, un concept de Maria Toth, invitat special fiind Andreea Mocan, va avea loc miercuri, 28 ianuarie, la District 15, de la ora 20.00. “Ai idei, ai planuri, vrei să construieşti ceva cu ele dar nu ştii dacă merită? Exemplele, din păcate, sunt puţine iar întrebările multe. Şcoala are doar teorie, părinţii sunt ocupaţi şi prietenii tăi lipsiţi de experienţă. De aceea îţi aducem în 28 ianuarie o poveste de viaţă din care să poti lua ceea ce ai nevoie, curajul de a îndrăzni. Un dialog simplu, sincer, plin de umor cu omul Andreea Mocan, actriţă a Teatrului de Nord Satu Mare. Te aşteptăm, nu te costă nimic, intrarea e liberă”, se arată în prezentarea evenimentului.

  O zi mai târziu, în aceeaşi locaţie, cu începere de la ora 19.00, va fi organizată o cafenea literară. Echipa Cărţile pe faţă Satu Mare îi aşteaptă pe cei interesaţi la un schimb de opinii (informale) în cadrul primei ediţii a Cafenelei Literare. Cărţile despre care se va vorbi cu această ocazie sunt: “De veghe în lanul de secară”( J.D.Salinger), “Hobbitul”( J.R.R.Tolkien) şi “Hoţul de cărţi”( Markus Zusak).

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img