More


  O nouă donaţie pentru Spitalul Judeţean

  - Advertisement -

  rotaract

  Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență a primit ieri o donaţie din partea Clubului “Rotaract”. Este vorba despre un bilirubinometru transcutanat achiziţionat de membrii clubului în urma campaniei „O Cană de Fericire!”.

  Membrii cluburilor Rotaract, Rotary şi Interact Satu Mare au făcut ieri o vizită la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență pentru a preda bilirubinometrul transcutanat achiziționat cu sprijinul sătmărenilor și a sponsorilor care au susținut campania „O Cană de Fericire!”. Aparatul a costat 17.298 lei, iar de acesta vor beneficia nou-născuții diagnosticați cu icter patologic, una dintre afecțiunile serioase care pot să apară la copiii născuți prematur. “Cu ajutorul bilirubinometrului, medicii nu vor mai fi nevoiți să înțepe copiii și să recolteze probe de sânge în repetate rânduri în procesul de monitorizare a icterului. Astfel, cu măsurători de câteva secunde, fără durere, se poate interveni la timp pentru a preveni leziunile cerebrale”, a declarat la primirea aparatului şefa Secţiei Neonatologie, Maria Fodor.

  Coordonatorii proiectului “O Cană de Fericire” s-au arătat încântaţi că au putut dona un astfel de aparat pentru ajutorul celor veniţi pe lume. “Sătmărenii ne-au susţinut în campania noastră şi mulţumim tuturor celor implicaţi”, a afirmat Dana Bud.

  “Proiectul a fost gândit după modelele celor desfăşurate la Oradea şi Cluj. Credem că toţi împreună putem face ceva bun pentru judeţul nostru”, a afirmat şi Cristian Paşca.

  Campania „O Cana de Fericire” s-a desfăşurat între 5 – 22 decembrie 2014, în fața Hotelului Dana II, fiind organizată de clubul Rotaract, alături de Rotary și Interact. Seară de seară, membrii clubului au răsplătit contribuția sătmărenilor la sănătatea nou-născuților cu vin fiert, ceai, ciocolată caldă, turtă dulce, fursecuri, felicitări și obiecte lucrate manual de copii cu dizabilități. „Suntem recunoscători tuturor sătmărenilor care au trecut pe la căsuța noastră cu bunătăți. Am ascultat muzică bună împreună și ne-am încălzit cu o băutură fierbinte cu un scop bun. Proiectul „O cană de fericire!” ne-a depășit așteptările în ceea ce privește entuziasmul cu care a fost primit. Asta dovedește că orașului îi lipsea acest gen de activitate în prag de Crăciun”, a declarat președintele Clubului Rotaract Satu Mare, Laura Iosif. Membrii Rotaract spun că astfel de campanii vor fi organizate şi în cursul acestui an.

  Înființat în anul 2005, Clubul Rotaract Satu Mare este format din tineri cu vârsta între 18 și 30 de ani, care se implică în activităţi constructive, ce contribuie la dezvoltarea lor personală, pentru a răspunde nevoilor fizice și sociale ale comunității din care fac parte.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img