More


  Palatul Administrativ, transformat în punct turistic

  - Advertisement -

  palat

  În scurt timp, Palatul Administrativ ar putea fi transformat într-un punct turistic şi introdus într-un circuit al locurilor de vizitat pentru turişti. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a solicitat conducerilor Muzeului Judeţean, a Bibliotecii Judeţene şi a Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale elaborarea unui program care să permită vizitarea obiectivului.

  Preşedintele Consiliului Judeţean consideră că Palatul Administrativ din centrul municipiului Satu Mare poate fi amenajat astfel încât să poată fi vizitat. „Ne gândim serios la amenajarea turistică a Palatului Administrativ. Este un obiectiv foarte important pentru judeţul nostru şi ar putea fi vizitat atât de tineri cât şi de turiştii străini. Vom concentra instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean astfel încât să fie elaborat un plan şi un program în acest sens. Se poate urca cu liftul până la ultimul etaj, de acolo să se ajungă pe amfiteatru, de unde se poate vedea o panoramă a oraşului, iar la coborâre, pe scări, să fie amenajate expoziţii cu obiecte şi fotografii a celor mai importante personalităţi ale judeţului nostru. În afară de Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean şi Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, vom face apel şi la sătmărenii care au acasă materiale care să ne ajute la realizarea expoziţiilor din casa scării Palatului Administrativ”, a afirmat Ştef la finele prezentării bilanţului de activitate a Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale.

  Totodată, preşedintele Ştef a mai precizat că va fi elaborat şi un circuit turistic în care să fie incluse principalele obiective turistice, printre care şi Palatul Administrativ, Castelul din Medieşu Aurit, după ce acesta va fi reabilitat, sau fortificaţia de la Boineşti.

  Preşedintele Ştef a mai afirmat că va fi încheiat un protocol cu firmele de turism din judeţ astfel încât sătmărenii care călătoresc în alte zone să facă cunoscute obiectivele turistice din Sătmar. „Odată ce sătmărenii vor pleca în vacanţe, vor putea lua cu ei, cei care vor dori, pliante de promovare a principalelor obiective turistice din judeţ. Când se vor întâlni cu turiştii străini, vor avea posibilitatea să le ofere pliantele luate din Satu Mare, promovând astfel judeţul nostru”, a mai spus Ştef.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img