More


  Patru şoferi au fost transformaţi în pietoni

  - Advertisement -

  sofer

  În cadrul acţiunilor desfăşurate joi pe raza municipiului şi a judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost reţinute patru permise de conducere. Acestea au fost reţinute pentru consum de alcool și pentru nerespectarea regimului legal de viteză . De asemenea, au fost aplicate 214 contravenţii, în valoare de 18.000 lei.

  Concret, joi după-amiază polițiștii rutieri sătmăreni au identificat în trafic, pe strada Prahova din municipiul Satu Mare, autoturismul marca Audi, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. Vasile S. a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea reținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

  Și pe strada Botizului din municipiul Satu Mare polițiștii rutieri au identificat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen. În cazul său aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile și a fost sancționat contravențional cu amenda de 877 lei, iar dacă amenda este achitată în termen de 48 de ore, cuantumul acesteia se reduce la jumătate.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img