More


  Peste o mie de apartamente vor fi reabilitate în acest an

  - Advertisement -

  reabilitare

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de coordonatorul Biroului Energetic din cadrul Primăriei Satu Mare, Liliana Măgureanu, au vorbit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre proiectele ce vizează reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe din municipiul reşedinţă de judeţ.

  Mai greu cu documentaţiile
  Liliana Măgureanu a declarat că în acest an vor începe lucrările de reabilitare termică la 493 de apartamente, în timp ce la alte 510 apartamente lucrările sunt în desfășurare. Totuşi, coordonatorul Biroului Energetic din cadrul Primăriei Satu Mare a spus că unele asociaţii de proprietari mai trebuie să îşi completeze dosarele cu o serie de documente. De asemenea, Liliana Măgureanu a cerut o mai mare atenţie din partea firmelor care se prezintă la licitaţii, înregistrându-se situaţii în care au existat o serie de scăpări de ordin tehnic.

  Urmează alte două mii de apartamente
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că pe lângă cele 1003 apartamente care vor fi reabilitate în acest an, se mai are în vedere identificarea unor surse de finanţare pentru reabilitarea a altor 2005 apartamente. „Pentru ca blocurile să intre în programele de reabilitare termică trebuie constituite asociații de proprietari. Asta spune legea. Avem depuse proiecte pentru accesarea de fonduri europene în vederea reabilitării termice a aproximativ 1.000 de apartamente în acest an, și alte peste 2.000 în perioada următoare”, a declarat Dorel Coica. Edilul şef sătmărean a adus în discuţie problema apartamentelor modificate în exterior, care trebuie aduse la starea iniţială pentru a putea deveni eligibile în vederea obţinerii finanţării.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img