More


  Pregătirile pentru simulările examenelor şcolare, în plină desfăşurare

  - Advertisement -

  simulari

  Elevii claselor terminale au început deja pregătirile pentru simulările ce vor avea loc peste o lună de zile. Profesorii spun că ar trebui să ia în serios atât pregătirile, cât şi simulările care se vor desfăşura după aceleaşi reguli ca examenele naţionale.

  Grafic pentru pregătiri
  Directorii unităţilor şcolare au primit calendarul simulărilor probelor scrise şi au făcut un grafic pentru pregătirile suplimentare. Simulările au ca principal scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale. “Este normal ca elevii să se pregătească din timp pentru aceste examene. La nivelul judeţului în mai multe şcoli pregătirile au început deja. Consultaţiile sunt gratuite şi se desfăşoară după un program stabilit de profesor. Acestea nu sunt obligatorii, însă elevii ar trebui să le ia în serios dacă doresc rezultate bune la examene”, a conchis inspectorul şcolar general Claudiu Mondici.

  Supraveghere video şi în acest an
  Regulile după care vor fi organizate aceste simulări vor fi aceleaşi ca şi cele de la examenele naţionale. Elevii nu scapă nici anul acesta de camerele de supraveghere video. După afişarea rezultatelor fiecare instituţie de învăţământ va lua măsurile necesare pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Spre exemplu la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” au fost deja organizate o serie de examene ale căror subiecte sunt asemănătoare cu cele de la simulări încă din decembrie anul trecut. Profesorii le-au comunicat elevilor materia din timp pentru ca aceştia să nu se trezească în ceasul al doisprezecelea că au omis de învăţat un subiect. “La nivelul instituţiei noastre pregătirile au început din timp, tocmai pentru a-ia ajuta pe elevi să se familiarizeze cu metodologia şi cu subiectele. Notele de la simulările care urmează nu vor fi trecute în catalog, însă pot fi considerate un indicator al nivelului de pregătire al elevilor, ceea ce este important pentru fiecare şcoală”, a declarat directorul instituţiei şcolare, Ioan Pop.

  Meditaţiile private costă
  Cei care doresc să se pregătească suplimentar o pot face şi individual sau cu un profesor, însă preţul pentru o oră de meditaţie poate ajunge chiar şi până la 60 de lei.

  Simulările la nivel naţional pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională încep la sfârşitul lunii februarie şi se termină spre mijlocul lunii martie, potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educaţiei. La fel ca anul trecut, la Bacalaureat vor da simulare atât elevii de clasa a XII-a cât şi cei de clasa a XI-a.

  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img