More


  PS Iustin Sigheteanu a fost prezent la Hramul Liceului Ortodox

  =

  ortodox

  Mare sărbătoare ieri la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” care şi-a sărbătorit, pentru al doilea an consecutiv, protectorul duhovnicesc, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul. Sărbătoarea a fost cinstită prin prezenţa sa de către PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, care a oficiat o Liturghie Arhierească alături de un sobor de 27 de preoţi.

  Biserică arhiplină
  Mica bisericuţă din curtea Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” s-a dovedit a fi neîncăpătoare la Liturghia Arhierească oficiată de PS Iustin Sigheteanu cu ocazia sărbătoririi Hramului şcolii, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul. Printre cei prezenţi la sărbătoare s-au numărat deputaţii sătmăreni Ovidiu Silaghi şi Octavian Petric, prefectul Eugeniu Avram, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarii Radu Roca şi Marcela Papici, cadre didactice, elevi, părinţi sau simpli credincioşi.

  În predica sa, făcând referire la pericopa evanghelică citită în cadrul slujbei, cea a lui Zaheu vameşul, PS Iustin Sigheteanu a arătat că prin acest exemplu Dumnezeu corectează greşelile şi nedreptăţile sociale. Totodată, a transmis părinţilor, cadrelor didactice sau preoţilor să se ocupe mai îndeaproape de tineri, despre care a afirmat că au o viaţă agitată şi de acest lucru sunt vinovaţi atât familia, cât şi şcoala sau biserica. „Este totuşi bine că societatea românească nu şi-a pierdut întru totul sănătatea spirituală”, a mai spus înalta faţă bisericească.

  Şcoală demnă de apreciat
  La finalul Liturghiei Arhiereşti, PS Iustin Sigheteanu a arătat că anul trecut, pe lângă ocrotitorul spiritual, Nicolae Steinhardt, Liceul Ortodox a primit şi un protector duhovnicesc, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul. Totodată, a apreciat că această unitate de învăţământ se dezvoltă an de an, având acum 540 de elevi şi 50 de profesori şi are toate ciclurile de învăţământ. „Mă bucur de prezenţa autorităţilor la această şcoală şi trebuie să fim conştienţi cu toţii că această şcoală trebuie consolidată. Mă mândresc cu această şcoală şi sunteţi vrednici de apreciere”, a mai spus Preasfinţia Sa.

  La rândul său, directorul Liceului Ortodox, preotul Gabriel Groza, a spus că ziua de ieri a fost binecuvântată de Dumnezeu. „Este pentru al doilea an când sărbătorim acest hram al şcolii noastre. Şcoala noastră se dezvoltă cu binecuvântarea Preasfinţiei Voastre, iar prezenţa autorităţilor dovedeşte faptul că o susţin”, a mai spus părintele Groza.
  Sărbătoarea Liceului Ortodox s- a încheiat cu miruirea tuturor credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img