Realizarea Centrului Multicultural la Negreşti, în linie dreaptă

negresti

Unul dintre principalele deziderate ale Primăriei Negreşti-Oaş, construirea Centrului Multicultural, prinde contur odată ce Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării şi Compania Naţională de Investiţii, a aprobat finanţarea acestui proiect. Licitaţia a fost deja lansată, iar din primăvară vor fi demarate lucrările la acest obiectiv, urmând a fi finalizat anul viitor.

Cadou chiar de ziua primarului Fedorca
Decizia Ministerului Dezvoltării de a finanţa integral construcţia Centrului Multicultural a fost luată în data de 14 ianuarie, chiar de ziua primarului oraşului Negreşti Oaş. „A fost poate cel mai frumos cadou pe care puteam să-l primesc de ziua mea şi este o mare bucurie atât pentru mine personal cât şi pentru toţi negreştenii care de 25 de ani aşteaptă acest lucru. Nu ne-am gândit că vom obţine finanţarea atât de repede, pentru că din fonduri proprii nu am fi reuşit să construim un astfel de obiectiv. Negreşti Oaş este capitala culturală a judeţului Satu Mare şi mi se pare firesc să avem o astfel de casă de cultură. Decizia de a finanţa acest centru coincide cu împlinirea a 50 de ani de când Negreştiul a fost declarat oraş, iar acest lucru ne bucură şi mai mult”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Despre importanţa realizării Centrului Multicultural a vorbit şi directorul Casei Orăşeneşti de Cultură, Natalia Lazăr. „O casă de cultură este vitală pentru oraşul nostru. Avem atâtea evenimente culturale şi nu avem spaţiu unde să le organizăm. Le facem ba în catedrală, ba în alte spaţii inadecvate”, a declarat Natalia Lazăr.

Un simbol al oraşului
Centrul Multicultural Negrești-Oaș va fi construit în centrul orașului, pe terenul deținut de Primărie, după un proiect inovator, care să devină un simbol al capitalei Țării Oașului la împlinirea a 50 de ani de când a primit statutul de oraș. „Licitaţia a fost deja lansată şi va fi încheiată în curând, astfel că vom putea începe construcţia obiectivului, ştiut fiind că negreştenii aşteaptă acest lucru de foarte mult timp” a mai declarat primarul Aurelia Fedorca.

Potrivit proiectului, Centrul Multicultural Negrești-Oaș va cuprinde o sală de spectacole și teatru, bibliotecă, cinematograf, galerie pentru expoziții, parcare subterană şi altele. Piatra de temelie va fi pusă în primăvara acestui an, urmând ca investiţia să fie finalizată în luna decembrie a anului 2016. Cei peste 14 milioane lei, banii necesari pentru construirea Casei de Cultură din Negreşti Oaş, sunt asiguraţi prin Compania Naţională de Investiţii.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...