More


  Reguli noi pentru fermieri la subvenţii în 2015

  - Advertisement -

  apia

  Potrivit Proiectului de Ordonanţă postat pe pagina MADR, dacă vor să intre în posesia subvenţiilor acordate prin APIA, fermierii vor trebui să respecte, în perioada 2015-2020, noi reguli. O primă condiţie este aceea de a exploata un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 ha, suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha, iar în cazul serelor, solariilor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, arbuştilor fructiferi, suprafaţa parcelei agricole trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha. În ceea ce priveşte persoanele juridice, acestea sunt obligate să notifice APIA în termen de 15 zile cu privire la modificările apărute în înregistrările de la Oficiul Național al Registrului Comerțului privind administratorul, sediul social, obiectul de activitate, modificările trebuind să fie comunicate în termen.

  Potrivit noilor prevederi, fermierii trebuie să marcheze limitele parcelei utilizate, atunci când este cultivată cu aceeaşi cultură cu a parcelelor învecinate. În cazul în care limitele parcelelor utilizate în comun nu sunt marcate în teren, fermierii sunt pasibili de sancţiuni, proporțional pentru supradeclarare și/sau pentru nerespectarea normelor de ecocondiționalitate. În fine, fermierii au obligaţia declarării şi delimitării cu exactitate a parcelelor agricole în aplicația electronică GIS „IPA-ONLINE”, pusă la dispoziție de către APIA, utilizând datele cadastrale disponibile.

  Cererile pentru subvenţii vor fi depuse, şi în acest an, separat pentru suprafaţe şi separat pentru numărul de animale. Depunerea acestor cereri se va face cel mai probabil începând cu prima jumătate a lunii martie.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img