More


  Revolta sărmanilor din Piaţa de Vechituri

  - Advertisement -

  piata

  O mână de oameni bătrâni au solicitat ieri sprijinul prefectului Eugeniu Avram în războiul lor cu cei pe care îi acuză că fac legea în Piaţa de Vechituri. Oamenii îi acuză pe „cei cu SRL-uri” că îi alungă din pieţe, împiedicându-i astfel să îşi mai „facă câţiva bănuţi pentru a-şi putea lua o pâine”, după cum spun sărmanii bătrâni. Prefectul Eugeniu Avram a precizat că va lua legătura cu reprezentanţii Primăriei Satu Mare pentru a face lumină în acest caz.

  Săracii – taxaţi, bogaţii – iertaţi?!
  Un grup de comercianţi din Piaţa de Vechituri i s-au plâns prefectului Eugeniu Avram că au fost traşi în piept de unii angajaţi. „Eu merg la Piaţa de Vechituri şi am plătit un loc pe jos. Şi un domn atât mi-a spus că nu se mai poate ocupa spaţiu pe jos pentru că a pus mese. Dar nu ne-a spus ca să mergem să anulăm contractul. Iar apoi a venit la noi că avem nu ştiu câtă datorie”, a spus reprezentantul oamenilor, Silviu Taloş.

  Aceleaşi persoane susţin că alţi comercianţi se bucură de o oarecare protecţie a unor persoane din administraţia pieţei. „Nimeni nu vine să controleze să vadă cine are contract la masă, cine nu are, ce face. Doar că are contract, atâta ni se spune. Dar nu arată niciunul contractul. Şi numai noi, care mergem pentru o bucată de pâine că nu avem, nu avem loc. SRL-urile au trei sau patru mese. Iar unii lucrează numai pe buzunar. Cum au făcut şi ceilalţi. Sunt foarte puţini care au contract”, a spus Silviu Taloş.

  Nişte bănuţi din nimicuri
  Oamenii se simt nedreptăţiţi în raport cu ceilalţi comercianţi, susţinând că tot ce vor este să supravieţuiască. „Pe noi, amărâţii, de ce ne-au pus să plătim atât, că nu avem de unde să plătim, iar pe alţii, care au, nu îi pune nimeni să plătească. Asta e dreptate?! Ar trebui să se facă ceva acolo! Şi condiţiile sunt care sunt. Ne plouă, ne este frig. Astea nu sunt condiţii. Eu vând o zdreanţă sau două pentru un leu ca să pot lua o bucată de pâine. De ce să nu mă duc?! Alţii de ce pot să meargă, doar pentru că au SRL-uri şi bani?!”, a mai spus Silviu Taloş.

  Prefectura va face verificările de rigoare
  Prefectul Eugeniu Avram i-a rugat să înainteze Instituţiei Prefectului un memoriu scris pentru a se putea face verificările de rigoare. Totuşi, Eugeniu Avram a ţinut să le spună oamenilor că din informaţiile pe care le deţine Piaţa de Vechituri va intra în reabilitare totală, moment din care se va face ordine şi printre comercianţi şi modul de a face administraţie în piaţa respectivă. „Scrieţi un memoriu în numele tuturor celor care se simt lezaţi. Faceţi un tabel cu semnături şi să ne spuneţi pe o hârtie problemele pe care le aveţi. După aceea vom verifica să vedem, împreună cu domnul primar, ce s-a făcut, ce se va face pentru a se putea corecta. Dar eu, din informaţiile mele, pot să vă spun că piaţa va fi reabilitată”, a spus prefectul Avram.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img