More


  Şapte situaţii de urgenţă produse în judeţ anul trecut

  - Advertisement -

  cjsu

  În cursul anului 2014, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a organizat şi desfăşurat opt şedinţe, din care două ordinare şi şase extraordinare pentru analiza activităţii, se arată în raportul activităţii instituţiei pentru anul trecut, prezentat ieri de vicepreşedintele acestuia, colonelul Gheorghe Dan. În cadrul acestora au fost adoptate patru hotărâri, fiind stabilite măsuri, sarcini şi termene precise pentru fiecare şef de Grup Suport Tehnic cu atribuţii în domeniu. Totodată, membrii CJSU au participat la 30 videoconferinţe cu prefecţii în cadrul cărora au fost abordate probleme legate de efectele fenomenelor hidrometeorologice produse şi luarea măsurilor necesare revenirii la normalitate.

  Prin Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru executarea antrenamentelor bilunare, în anul 2014 s-au transmis un număr de 24 de mesaje către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi agenţii economici care prin specificul activităţii constituie factori de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă. Pentru prevenirea şi limitarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice în această perioadă au fost primite un număr de 285 de informări, avertizări, atenționări meteorologice si hidrologice precum şi şapte rapoarte privind producerea unor situaţii de urgenţă, înaintate de către primari, care au fost aprobate de către prefect şi înaintate Centrului Operaţional Naţional. În cursul anului trecut în judeţul Satu Mare au fost înregistrate inundaţii, intensificari ale vântului, grindină, vijelie şi prăbușiri de construcţii. În urma inventarierii pagubelor a rezultat că au fost afectate 5 locuinte , 20 gospodării şi anexe, aproximativ 23 km drumuri comunale, 8 poduri şi podeţe, 4,6 km de retele electrice. Pagubele au necesitat alocarea de fonduri pentru refacere, unele fiind soluţionate îndeosebi prin efortul consiliilor locale.

  Toate activităţile de pregătire şi instruire a reprezentanţilor structurilor cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă s-au desfăşurat în conformitate cu Planul de pregătire pe anul 2014. În cadrul şedinţelor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare s-au prelucrat legislaţia specifică, ordine ale prefectului, planuri, materiale documentare şi alte documente în domeniul situaţiilor de urgenţă.

  Din analiza prezentată rezultă că în anul 2014 pe teritoriul judeţului Satu Mare nu s-au produs situaţii de amploare care să impună activarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare în scopul asigurării managementului acestora, şedinţele extraordinare ale comitetului vizând acţiuni şi măsuri preventive.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img