More


  Sătmăreanul Răzvan Micul, reţinut de poliţiştii din Buzău

  - Advertisement -

  micul

  Sătmăreanul Răzvan Micul, asociatul politicianului Sergiu Băbășan, a fost săltat de polițiștii din Buzău, după ce s-a dat inspector al Corpului de Control al Guvernului și a amenințat mai mulți primari. Răzvan Micul a fost prins în flagrant, alături de doi complici, a încercat să fugă cu mașina sa, însă a fost dat în urmărire și a fost reținut miercuri seara, titrează portalul regional de ştiri Vocea Transilvaniei.

  ”Poliţiştii din Buzău au surprins în flagrant delict trei bărbaţi, bănuiţi că ar fi indus în eroare reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Buzău, prin folosirea fără drept a calităţii de funcţionari publici cu atribuţii de control. La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău şi de la secţiile de poliţie rurale Pârscov şi Unguriu au depistat în flagrant delict, în localitatea Pietroasele, judeţul Buzău, trei bărbaţi, bănuiţi de uzurpare de calităţi oficiale, înşelăciune şi tentativă de înşelăciune”, se arată într-un comunicat remis presei de Inspectoratul General al Poliției Române.

  Potrivit polițiștilor buzoieni, în luna ianuarie, Răzvan Micul și cei doi complici ar fi contactat telefonic reprezentanţii mai multor instituţii publice de pe raza judeţului Buzău şi s-ar fi prezentat ca funcţionari publici cu atribuţii de control, spunându-le că vor fi controlaţi şi ajutaţi pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai bună a creanţelor bugetare. Ulterior, bărbaţii s-ar fi prezentat la sediile instituţiilor şi ar fi purtat discuţii cu reprezentanţii acestora, arată Vocea Transilvaniei.

  ”În unele situaţii, aceştia ar fi încercat intimidarea interlocutorilor, invocând nereguli ale documentelor ori ale modului de administrare a patrimoniului instituţiei, dar şi slaba colectare a creanţelor de către funcţionari cu atribuţii în domeniu. Sub pretextul că sunt funcţionari ai statului, persoanele bănuite şi-ar fi oferit sprijinul pentru derularea unui program de colectare eficientă a taxelor şi impozitelor, dar şi a altor debite datorate de către contribuabili. Unii reprezentanţi ai instituţiilor publice ar fi semnat acorduri pentru implementarea unui sistem informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare, în care se prevedea plata a 600 de dolari anual pentru aceste servicii”, se mai arată în comunicatul IGP.

  Polițiștii au întocmit dosare penale pe numele lui Răzvan Micul și a celor doi complici. Cei trei bărbaţii, doi în vârstă de 34 de ani şi unul de 31 de ani (Răzvan Micul), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva celor doi bărbaţi, de 34 de ani şi continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, scrie Vocea Transilvaniei.

  Gazeta de Nord-Vest a prezentat în luna decembrie 2014 un serial întreg de anchete jurnalistice privitoare la ţepele trase sutelor de primării din întreaga ţară de sătmărenii Răzvan Micul şi Sergiu Băbăşan. Reţinerea lui Răzvan Micul de către poliţiştii din Buzău confirmă veridicitatea informaţiilor prezentate de ziarul nostru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img