Sfântul Ioan Botezătorul, protectorul bisericii din Valea Vinului

valea

Sărbătoare mare ieri la Valea Vinului unde biserica din localitate şi-a cinstit ocrotitorul, şi anume pe Sfântul Ioan Botezătorul. Biserica a fost arhiplină, iar slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi. La sărbătoarea de la Valea Vinului au fost prezente şi o parte dintre oficialităţile judeţene.

Biserica din Valea Vinului a fost ieri arhiplină de hramul Sfântul Prooroc şi Botezător Ioan. Slujba de hram a fost oficiată de un sobor de preoţi printre care preotul paroh local, Ioan Bonea, stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie, sau profesorul Facultăţii de Teologie din Baia Mare, preotul Vasile Boca.

Alături de credincioşii din Valea Vinului, la sărbătoarea de aici au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, Claudiu Sulea, directorul cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean, dar şi primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea.

Vicepreşedintele Mircea Govor şi-a exprimat bucuria că a putut sărbători alături de credincioşii din Valea Vinului hramul Sfântului Ioan Botezătorul şi a transmis urări de bine tuturor celor care poartă numele de Ioan şi derivate ale acestuia. „Sunt foarte fericit că am putut să particip la sărbătoarea de la Valea Vinului la invitaţia primarului Radu Cristea. M-am simţit foarte bine aici, alături de aceşti oameni minunaţi şi doresc să transmit tuturor să aibă parte de un an nou fericit şi transmit tuturor celor care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul un călduros La Mulţi Ani”, a spus Mircea Govor.

Gânduri bune pentru cei care poartă numele de Ioan şi Ioana a mai transmis şi Raul Băbţan, atât din partea sa cât şi a Prefecturii Satu Mare. Primarul Radu Cristea a mulţumit autorităţilor pentru prezenţă şi a urat, la rândul său, toate cele bune tuturor celor ce poartă numele Botezătorului Ioan.

În predica sa, preotul Viorel Paşca a vorbit foarte frumos despre Botezătorul Ioan şi despre importanţa activităţii acestuia. „Mă bucur că la această sărbătoare participă şi prietenii noştri din conducerea judeţului. Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul încheie sărbătorile de iarnă. Sfântul Ioan Botezătorul a fost alesul lui Dumnezeu, care din fragedă pruncie s-a pregătit pentru a-l boteza pe Mântuitorul Lumii. A rămas orfan de tânăr şi a trăit în pustie, însă Dumnezeu l-a învăţat ceea ce trebuie să facă. Este cel care l-a botezat pe Mântuitorul Hristos în apele Iordanului”, a mai spus părintele Paşca, care a spus şi câteva cuvinte înţelepte despre botezul creştinilor.

La finalul Liturghiei, preotul paroh Ioan Bonea a mulţumit atât autorităţilor cât şi credincioşilor pentru prezenţa la această sărbătoare a bisericii din Valea Vinului şi a transmis gândurile sale bune tuturor celor care poartă numele de Ioan, Ioana şi alte derivate din aceste nume.

Toţi credincioşii au fost miruiţi la ieşirea din biserică, iar sărbătoarea a luat sfârşit cu o agapă creştinească.
Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV”

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, a lucrat intens în aceste zile în comisii și ieri în...

REALITATE. A fost JALE ieri. 19 DECEDAȚI confirmați cu COVID-19 într-o singură zi

Ieri a fost o zi neagră pentru România, fiind consemnați 19 persoane decedate dintre cele infectate cu COVID-19. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...

Continuă dotarea spitalelor din județ! Container destinat suspecților de Coronavirus la Spitalul din Negrești Oaș!

Consiliul Județean continuă dotarea spitalelor din județul Satu Mare, pentru o bună funcționare pe perioada stării de urgență. Astăzi, în curtea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a...

Marcel Ciolacu lansează un APEL către toți ROMÂNII: ”Un produs românesc CUMPĂRAT = un loc de muncă SALVAT!”

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toți românii ca în actualul context actual și cel care va urma să încerce să...