More


  Talciocul se mută pe Facebook

  - Advertisement -

  talcioc

  Grupul de pe Facebook denumit Piaţa de vechituri (bolhapiac) este administrat de sătmărenii Mate Papp şi Alpar Peter. Acesta are aproape 4.300 de membri, de toate vârstele. Grupul este închis, anunţurile putând fi postate şi vizualizate doar de către membrii grupului. După ce ai fost acceptat în grup, poţi să cumperi şi să vinzi orice îţi doreşte inima. De la covoare şi piese de mobilier, până la haine şi încălţăminte, respectiv telefoane mobile şi tablete. Astfel, sătmărenii nu mai trebuie să se deplaseze până la Piaţa de vechituri, putând să cumpere produsele online.

  Anunţuri de toate felurile, pentru toate gusturile
  Prin intermediul ultimului anunţ postat ieri, de Moni Szabo, erau oferite spre vânzare două covoare. Unul avea dimensiunea de 250 x 170 cm, iar al doilea de 80 x 50 cm. Preţul celor două covoare vândute la pachet era de 200 lei.

  Sătmăreanul Cătălin Vaida şi-a scos la mezat prima sa cameră video, marca Sony AX2000. “Se scoate la vânzare prima mea cameră video Sony AX2000, primul şi unicul proprietar, am avut mare grijă de ea tot acest timp, a fost cumpărată de nouă, în data de 12.09.2011, se vinde doar din motiv de UPGRADE (totuşi, după 3 ani şi 4 luni chiar dacă îmi place camera, am simţit nevoia de a mai schimba placa şi de a face upgrade, upgrade-ul făcut este la filmarea cu DSLR-ul)”, scrie Cătălin Vaida în anunţul său. “Camera a fost folosită 2 sezoane jumăte, aproximativ 30 nunţi în cele 2 sezoane, dacă ar fi să aproximez numărul de ore filmate ar fi aproximativ 150-200 ore”, se mai specifică în anunţ. Preţul solicitat pentru camera video şi o serie de accesorii este de 7.800 lei.

  Fără prea multe detalii, sătmăreanul Nagy Lorant oferă spre vânzare două tobe bongo. Preţul cerut este de 100 lei. Brigitta Santa Mic vinde o masă şi o faţă de masă, fără să specifice preţul. Sătmăreanca Monika Potor oferă eventualilor clienţi o gamă largă de căni, boluri şi linguri personalizate. Erika Katona a scos la vânzare două tricouri şi o pereche de blugi de damă. “Vând costum de damă clasic de culoare vernil, mărimea 44, compus din două piese (sacou şi pantaloni). Costumul este nou! Pret: 80 lei”, se arată în anunţul postat de utilizatorul Cristina CRS. Sătmăreanul Richard Kovacs vinde o grilă de radiator Astra G, fără emblemă, în stare perfectă, marca JOM, la preţul de 60 lei, negociabil. Pe acest cont mai sunt postate câteva sute de anunţuri, fiind oferite spre vânzare telefoane mobile, tablete, aparate de fotografiat, haine, rochii de mireasă, încălţăminte, bijuterii de argint şi multe alte obiecte.

  Reclame pentru firme şi asociaţii
  Pe Facebook sunt postate şi anunţurile unor persoane din afara judeţului nostru. De exemplu, Mihaela Lucian Cardos, din Constanţa, pare să-şi fi scos la vânzare toată tehnica de calcul din casă. Femeia oferă eventualilor cumpărători o carcasă completă Dell latitude, o carcasă completă Toshiba Satelite Pro A100, un calculator Chilligreen 3Ghz şi un calculator Intel dual 2,8 Ghz. Femeia este dispusă să livreze produsele în toată ţara, dar cu plata transportului în avans.

  Având peste 4.000 de membri, acest grup a devenit o ţintă şi pentru diverse magazine şi asociaţii. Magazinele respective postează în general anunţuri prin intermediul cărora încearcă să vândă articole vestimentare, bijuterii şi ceasuri. Diverse asociaţii şi firme anunţă organizarea unor cursuri pentru fotografi profesionişti, conferinţe de fitness, respectiv promoţii la diverse produse şi angajări de personal.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img