More


  Tarife mai mici la apă şi canal în mediul rural

  - Advertisement -

  apa

  Locuitorii comunelor din judeţul Satu Mare ar putea plăti mai puțin pentru apa potabilă şi pentru canalizare. Și asta pentru că Apaserv dorește să propună un plan tarifar diferențiat pe unități administrativ – teritoriale. Decizia se datorează faptului că există o diferență în calitatea apei potabile livrate în orașe și comune. Schimbările nu se vor opri aici. Apaserv va introduce peste tot contoare performante, care vor avea menirea de a opri chiar şi furturile de apă. Anunţul a fost făcut ieri de către managerul Apaserv, Dan Stegerean, în cadrul şedinţei lunare dintre asociaţiile judeţene ale pensionarilor şi serviciile subordonate Instituţiei Prefectului.

  Subprefectul Altfatter Tamas a fost cel care a cerut lămuriri din partea conducerii Apaserv cu privire la unele probleme reclamate de cetățeni. Printre ele și faptul că în unele comune calitatea apei nu este aceeași ca și cea din municipii. Conducerea Apaserv a declarat că se pot găsi soluții juridice pentru ca planul tarifar să fie schimbat în așa fel încât cei din comune să plătească mai puțin.

  O altă problemă ridicată ce afectează tot mediul rural este contorizarea. Și aici, compania de apă dorește să facă schimbări în așa fel încât toți consumatorii să aibă contoare. În municipiul Satu Mare, în acest an, compania are de gând să schimbe 30 de mii de contoare, iar cele care mai corespund din punct de vedere tehnic vor fi amplasate la consumatorii din mediul rural.
  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img