More


  Ultimele partide la iepuri şi fazani

  - Advertisement -

  VANATOARE1

  Vânătorii din judeţul Satu Mare organizează în această perioadă ultimele partide la fazani şi la iepuri de câmp. Sezonul de vânătoare la iepurii de câmp expiră în data de 31 ianuarie, iar cel la fazani în 28 februarie. Numărul partidelor de vânătoare care mai pot fi organizate este condiţionat de cifrele de recoltă stabilite pentru fiecare fond de vânătoare în parte. Reporterii Gazetei de Nord-Vest au participat sâmbătă la o partidă organizată pe fondul Săuca de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) Carei. O partidă de vânătoare frumoasă şi rodnică, în pofida vremii destul de neprielnice.

  O partidă reuşită
  La partida de vânătoare de sâmbătă dimineaţă au participat opt vânători, membri ai AVPS Carei. Autorizaţia de vânătoare a fost emisă pentru fazan, iepure, raţă mare şi vulpe. Instructajul obligatoriu în astfel de situaţii a fost susţinut de către Cezar Petraru, organizatorul vânătorii. Printre cei opt vânători, care participă săptămânal la realizarea planului de recoltă pe anul 2014-2015, s-au numărat şi şefii de grupă ai celor două fonduri deţinute de AVPS Carei la Săuca şi Sudurău, respectiv Emeric Leber şi Ioan Raţiu.

  După instructajul obligatoriu, vânătorii s-au poziţionat în teren şi a început partida propriu-zisă. De mare ajutor le-au fost cei şase câini din rasele brac german cu păr scurt şi vijla maghiară. Scotocind permanent prin vegetaţie, în decurs de o jumătate de oră, aceştia au reuşit să aducă în bătaia puştilor câţiva cocoşi de fazan şi o raţă mare. Apoi vânătorii s-au mutat într-o altă zonă apropiată, mutare care s-a dovedit inspirată. În scurt timp, în bătaia puştilor au apărut şi primii iepuri de câmp. Vânătorii au tras cu precizie, reuşind să împuşte câteva exemplare. Câţiva dintre iepuri, mai norocoşi din fire, au reuşit să scape, asigurând astfel reproducerea speciei pe fondul de vânătoare Săuca.

  VANATOARE2

  Vânătorii şi-au etalat cu mândrie prada aflată în tolbe. Organizatorul Cezar Petraru a ţinut o evidenţă strictă a vânatului împuşcat, în vederea respectării planului de recoltă. Vânătoarea de sâmbătă a fost autorizată pentru fazan, iepure de câmp, raţă mare şi vulpe.

  O pasiune costisitoare
  Vânătoarea este o pasiune destul de costisitoare. Pe lângă taxele ridicate, vânătorii trebuie să bage adânc mâna în buzunar pentru armament şi muniţie, fără să mai pomenim de costurile deplasărilor la fondurile de vânătoare concesionate, ne-a declarat organizatorul de vânătoare Cezar Petraru. Chiar şi în cazurile în care nu reuşesc să doboare vreun animal sălbatic, vânătorii se declară mulţumiţi de faptul că au reuşit să petreacă clipe plăcute în natură, alături de tovarăşii care le împărtăşesc pasiunea.

  Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Carei este a doua ca vechime din judeţul Satu Mare. Asociaţia activează de 16 ani pe linia pescuitului, respectiv de 14 ani pe linia vânătorii, ne-a declarat preşedintele AVPS Carei, Viorel Năstăsescu. Activitatea depusă de acesta în vederea desfăşurării în bune condiţii atât a partidelor de vânătoare cât şi a celor de pescuit este extrem de apreciată de membrii asociaţiei.

  Szasz Lorand

  VANATOARE3  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img