More


  Un sătmărean a fost sprijinit de Prefectură să-şi găsească o locuinţă

  - Advertisement -

  locuinta

  Sătmăreanul Lasztoczi Pal a ajuns în stradă, împreună cu copilul său, după ce locuinţa în care a locuit până la sfârşitul anului trecut a fost distrusă într-un incendiu. În acest moment, omul locuieşte într-un spaţiu pus la dispoziţie de Fundaţia Hans Lindner, după care se va muta într-un spaţiu pus la dispoziţie temporar de către conducerea firmei la care lucrează. Totuşi, pentru a-i oferi o situaţie mai stabilă, s-a cerut implicarea Primăriei Satu Mare. De asemenea, sătmăreanul va beneficia de ajutor de susţinere a familiei. „S-a făcut o anchetă socială, din care a reieşit faptul că la firma la care lucrează i s-a acceptat să i se pună la dispoziţie un spaţiu în care locuieşte cu fiul său, haine şi sprijin cu privire la hrană, pentru o perioadă scurtă de timp, până ce depăşeşte perioada de criză. De asemenea, familia a fost consiliată în vederea acordării alocaţiei de susţinere a familiei. M-am interesat ieri (luni, n.red.), iar în urma deschiderii dosarului pentru alocaţia pentru susţinerea familiei din luna ianuarie 2015 va beneficia de ajutor de acest tip”, a declarat Florin Găzdac, reprezentantul Instituţiei Prefectului.

  Mai mult, Lasztoczi Pal va beneficia din partea Uniunii Europene, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, de un pachet cu produse alimentare. „Din 15 ianuarie, având în vedere că este beneficiar de alocaţie pentru susţinerea familiei, se poate prezenta la Serviciul Public de Asistenţă Socială de pe lângă Primăria Satu Mare, cu decizia de alocaţie şi cu buletinul, pentru a putea primi pachetul cu alimente din partea Uniunii Europene. Este un pachet de 27 de kilograme cu alimente de bază”, a mai spus Florin Găzdac.

  În ceea ce priveşte accesarea unei locuinţe sociale, Lasztoczi Pal a obţinut opt puncte în urma unei anchete sociale efectuate de Primăria Satu Mare, iar în funcţie de apartamentele disponibile din fondul locativ al municipiului reşedinţă de judeţ i se va aloca un astfel de spaţiu. „Până atunci vom mai face şi noi o rugăminte prin care vom solicita, având în vedere situaţia dânsului, să prelungească durata de şedere până este în vederea Consiliului Local pentru a găsi o soluţie”, a spus, la rândul său, prefectul Eugeniu Avram.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img