More


  Diversiuni tot mai ordinare

  =

  3-AL_SzMH

  Trustul de presă format din cotidianul Gazeta de Nord-Vest şi postul de televiziune Nord Vest TV, respectiv directorul general al acestuia, Răzvan Govor, au devenit de aproape un an şi jumătate ţintele unei diversiuni ordinare, care urmăresc compromiterea lor. Apelând la decizii falsificate de poprire a conturilor emise de ANAF, aceste persoane au încercat să provoace falimentul firmei pe care funcţionează ziarul şi televiziunea. De asemenea, în acest an au transmis instituţiilor statului trei plângeri penale false în numele directorului general Răzvan Govor, îndreptate împotriva a două persoane fizice şi împotriva unei persoane juridice.

  Tentativă de falimentare a firmei editoare
  În cursul lunii iunie 2013, şase firme din judeţul Satu Mare aproape au fost aduse în pragul falimentului, prin intermediul unei metode de lucru asemănătoare. O persoană neidentificată până în ziua de azi s-a prezentat în centrala unei bănci comerciale din Bucureşti în data de 18 iunie 2013, dându-se drept reprezentant al ANAF. Aceasta a înmânat lucrătorilor bancari decizii falsificate de poprire pe conturile celor şase societăţi comerciale din judeţul Satu Mare, deşi acestea aveau obligaţiile fiscale achitate la zi. Valoarea totală a popririlor era de aproximativ 15 milioane de lei (150.000.000.000 lei vechi). Printr-un noroc providenţial, falsurile au fost descoperite înainte de a afecta în mod serios activitatea societăţilor comerciale vizate de gruparea infracţională. Printre societăţile vizate s-a aflat şi SC Nord Vest TV Advertising SRL, pe care funcţionează postul de televiziune Nord Vest TV şi care editează cotidianul Gazeta de Nord-Vest. În urma reclamaţiilor depuse de firmele păgubite, Poliţia Capitalei investighează cazul, încercând, deocamdată fără succes, să identifice persoana care s-a dat reprezentant al ANAF.

  Două plângeri false trimise prin fax
  Diversiunile au fost reluate în acest an. În primele zile ale lunii ianuarie 2015, aceleaşi persoane necunoscute au trimis prin fax Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti două denunţuri penale false, formulate în numele directorului general al cotidianului Gazeta de Nord-Vest şi al postului de televiziune Nord Vest TV, Răzvan Govor, împotriva a două persoane fizice. Răzvan Govor a aflat de cele două plângeri formulate în numele său în 14 ianuarie, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 i-a comunicat că cele două plângeri au fost trimise spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

  Directorul general Răzvan Govor a luat legătura cu procurorii bucureşteni, aducându-le la cunoştinţă că nu a formulat niciun denunţ împotriva persoanelor respective. De asemenea, în data de 23 ianuarie 2015, acesta s-a adresat şi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, solicitându-le să efectueze cercetări în cauză privind autorii acestor plângeri penale, care se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals şi care trebuie traşi la răspundere cu privire la aceste fapte. Acesta a cerut să vadă şi conţinutul celor două plângeri.

  A treia plângere falsă, trimisă prin poştă
  În data în care directorul Răzvan Govor a depus plângerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, aceleaşi persoane necunoscute au continuat diversiunea, trimiţând prin poştă un nou denunţ în numele său. De această dată, denunţul a fost formulat împotriva reprezentanţilor unei firme. Denunţul nu a fost trimis doar Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, ci şi Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Ministerului Apărării Naţionale.

  Directorul general Răzvan Govor a aflat ieri despre acest nou denunţ, când i s-a comunicat că plângerea a fost înaintată spre competentă soluţionare Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acum va trebui să le explice şi procurorilor anticorupţie că nu a formulat niciun denunţ.

  De asemenea, va trebui să le solicite şi lor să stabilească identitatea autorilor acestor diversiuni ordinare.

  Autorităţile trebuie să pună capăt diversiunilor
  Directorul general Răzvan Govor solicită autorităţilor abilitate ale statului să identifice autorii celor trei plângeri false. “La un an şi jumătate de la tentativa de a provoca falimentul firmei Nord Vest TV Advertising SRL, am aflat cu stupoare că aş fi autorul a trei plângeri penale trimise către diverse instituţii ale statului. Personal, nu am formulat aceste plângeri penale şi nu ştiu ce conţin. Nu cunosc nicio faptă de corupţie comisă de către persoanele mentionate în adresă, aşa că nu aveam motive să fac astfel de demersuri judiciare. De asemenea, nu am formulat nicio plângere penală nici împotriva societăţii menţionate în adresă, căci nu am motive pentru acest lucru. Numai o minte cu adevărat bolnavă putea gândi şi apoi pune în aplicare asemenea diversiuni ordinare. Solicit autorităţilor abilitate ale statului să identifice autorul sau autorii diversiunilor, care trebuie să răspundă în faţa legii pentru aceste fapte”, ne-a declarat directorul general al cotidianului Gazeta de Nord-Vest şi al postului de televiziune Nord Vest TV, Răzvan Govor.

  Coincidenţe extrem de stranii
  Interesant este faptul că deciziile falsificate de poprire figurau ca emise de autorităţile din Sectorul 5 al capitalei, primele două plângeri au fost trimise prin fax Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, iar a treia plângere a fost trimisă prin poştă, fiind depusă la o căsuţă poştală de pe raza aceluiaşi Sector 5. Culmea coincidenţei, în Sectorul 5 se află Parlamentul României, locul de muncă al fostului director al Gazetei de Nord-Vest, senatorul independent Marian Valer. Adversitatea dintre acest senator şi familia Govor, respectiv angajaţii ziarului Gazeta de Nord-Vest este de notorietate în judeţul Satu Mare. Puţin mai departe, mai precis în Sectorul 6, domiciliază un alt adversar declarat, pe numele său Răzvan Micul, despre escrocheriile căruia Gazeta de Nord-Vest a publicat un şir întreg de anchete în decursul ultimelor trei luni. Cel puţin acum autorităţile abilitate au doi posibili suspecţi, dacă tot vor să investigheze cu maximă seriozitate diversiunile descrise anterior.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img