More


  Anexe gospodăreşti distruse de incendiu la Certeze

  - Advertisement -

  incendiu

  Un incendiu provocat de un coş de fum amplasat necorespunzător s-a produs luni seara la magazia unei case de locuit din localitatea Certeze. Echipajele din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti-Oaş, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Certeze, au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului, care se manifesta la construcţia auxiliară din curtea gospodăriei amintite. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, produs de coşul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic faţă de materialul lemnos din jurul hornului, în interiorul magaziei fiind improvizat un spaţiu pentru locuit.

  Ca urmare a producerii evenimentului au ars câteva elemente din mobilierul încăperii şi construcţia din lemn a acoperişului pe o suprafaţă aproximativă de 120 mp. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

  Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii le reamintesc cetăţenilor care utilizează sobe pe lemn pentru încălzirea locuinţelor sau mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să verifice starea de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn şi să verifice, să repare, să izoleze termic şi să cureţe coşurile de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img