More

    Aproape 1.900 de garaje ilegale vor fi demolate

    garaje

    Acţiunea de demolare a garajelor ilegale a demarat ieri (n.r. luni) cu lipirea primelor somaţii pentru proprietarii acestora. În total, vor fi demolate aproape 1.900 de garaje din cartierele Carpaţi I, Carpaţi II, Micro 17 şi Micro 15. În locul acestora vor fi amenajate peste 5.000 de locuri de parcare.

    Prima somaţie
    Reprezentanţii Primăriei Satu Mare au lipit, ieri, pe uşile garajelor constuite ilegal, primele somaţii pentru ca proprietarii să le demoleze. Potrivit city-managerului Dan Băbuţ, aceştia vor avea la dispoziţiei 15 zile pentru demolare, după care, pe cele rămase încă în picioare, vor mai fi lipite somaţii de demolare prin data de 16-17 februarie. Dacă până la finalul lunii februarie proprietarii nu le vor demola, acest lucru va fi făcut de reprezentanţii Primăriei. În schimb, proprietarii de garaje vor primi acasă factura pentru aceste lucrări care, împreună cu amenda, se va ridica la circa 2.000 de lei. „Este mult mai bine pentru proprietari să şi le demoleze singuri. Este mult mai puţin costisitor şi rămân şi cu materialele rezultate în urma acestei acţiuni. În cazul în care le demolăm noi, trebuie să plătească atât contravaloarea lucrării cât şi amenda, şi rămân şi fără aceste materiale”, a precizat Dan Băbuţ.

    Potrivit city-managerului, în perioada următoare vor fi demolate 1.879 de garaje ilegale, care ocupă peste 37.000 de metri pătraţi. Cele mai multe garaje, aproape o mie, se află doar în cartierul Micro 17. „Deja sunt cetăţeni care ne-au sunat la Primărie să ne întrebe cât timp mai au la dispoziţie pentru a şi le demola. Până acum nu avem informaţii că ar fi cetăţeni care s-ar opune vehement acestui lucru”, a mai spus Băbuţ.

    Peste 5.000 de locuri de parcare amenajate
    În locul garajelor ilegale, Primăria Satu Mare va amenaja peste 5.000 de locuri de parcare iluminate. Fiecare loc de parcare va avea 2,3 metri pătraţi. În cursul lunii martie va fi făcută curăţenie, în luna aprilie va fi pregătit terenul, iar lucrările efective vor fi executate în cursul lunilor mai şi iunie. Astfel că noile locuri de parcare vor fi finalizate şi date în folosinţă în cursul lunilor iulie sau august.

    City-managerul Dan Băbuţ a mai precizat că aceste locuri de parcare nu vor putea fi închiriate decât după ce vor fi finalizate lucrările de amenajare. „Rămâne de văzut câte locuri de parcare vom face. Până ce acestea vor fi terminate, nu pot fi închiriate. Cei care doresc totuşi să închirieze un astfel de loc de parcare pot depune cereri în aşteptare”, a mai spus Dan Băbuţ.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE