More


  Centura Careiului va fi terminată în iulie

  - Advertisement -

  intalnire

  Şoseaua de ocolire a municipiului Carei va fi finalizată până la începutul lunii iulie, promite executantul lucrării. La Primăria Carei a avut loc ieri o întâlnire pe tema centurii municipiului, la care au participat prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, şi reprezentantul firmei executante, Magenta SRL din Spania, Dan Dobrescu. La întâlnire au mai fost prezenţi reprezentantul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj, Vasile Sabău, reprezentantul Drumuri Judeţene SA, Sorin Silvăşan, inginerul şef al Electrica Satu Mare, Gheorghe Coicea.

  Centura va fi predată în iulie
  În deschiderea şedinţei, primarul Eugen Kovacs a arătat că în acest an vor fi derulate trei investiţii importante în municipiul Carei. Prima investiţie a demarat cu înlocuirea a patru cabluri de 20 kV, care vor asigura continuitatea aprovizionării cu energie electrică a municipiului, şi va continua etapizat în următorii trei ani. A doua investiţie importantă se referă la proiectul privind reţelele de apă- canalizare, în cadrul căruia va fi modernizată şi extinsă reţeaua de apă pe o lungime de 11 km, iar cea de canalizare pe o lungime de 22 km. Cea de-a treia investiţie importantă vizează şoseaua de ocolire a municipiului Carei, în lungime de 10,8 km, care va fi finalizată până la sfârşitul lunii iunie, conform promisiunilor executantului. La întrebarea prefectului Avram, reprezentantul firmei Magenta SRL, Dan Dobrescu, a declarat că nu există deocamdată impedimente de natură tehnică care să împiedice predarea la termen a lucrării. La ora actuală, lucrarea este realizată în proporţie de aproximativ 50%, la o valoare totală a proiectului de 72,976 milioane lei fără TVA, din care un procent de 85% este asigurat din fonduri europene.

  Probleme cu reţeaua electrică
  În urma discuţiilor, a reieşit că există unele probleme legate de schimbarea stâlpilor de înaltă tensiune în cazul liniei care traversează viitoarea şosea de ocolire. Dan Dobrescu a declarat că a înaintat adrese către CNADR referitoare la această problemă, adăugând că o casă de avocatură lucrează pentru exproprierea terenului necesar celor doi stâlpi de înaltă tensiune. Reprezentanţii societăţii Electrica au afirmat că schimbarea stâlpilor s-ar putea executa în luna mai, într-una sau două duminici. Pentru ca populaţia Careiului să fie alimentată corespunzător pe căi alternative, agenţii economici din Carei ar trebui să-şi întrerupă activitatea în zilele respective. Prefectul Eugeniu Avram a cerut urgentarea demersurilor în vederea rezolvării situaţiei. Atât prefectul Avram cât şi primarul Kovacs le-au solicitat reprezentanţilor executantului şi ai furnizorului de energie electrică să identifice cât mai rapid soluţia cea mai avantajoasă în această privinţă.

  Reabilitarea străzilor, doar prin credit
  Primarul Eugen Kovacs a adăugat că pentru reabilitarea străzilor din Carei după finalizarea tuturor lucrărilor de infrastructură ar fi nevoie de 35-38 milioane lei. Întrucât în cadrul Programului Operaţional Regional nu finanţează reabilitări de străzi, singura şansă o constituie finanţarea prin credit. Primarul Kovacs s-a declarat sceptic că vreo bancă ar accepta să finanţeze un astfel de credit, deşi gradul de îndatorare al municipiului ar permite accesarea lui în cursul anului viitor.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img