More


  Cere 164 de lei pentru noaptea petrecută la hotel în timpul penei de curent

  =

  maria-pinter

  Unsprezece persoane s-au adresat până în prezent societăţii Electrica pentru a beneficia de despăgubiri în urma penei de curent care a afectat două treimi din municipiul Carei în primele zile din acest an. O careiancă a cerut să fie despăgubită cu suma de 164 de lei, reprezentând contravaloarea unei nopţi petrecute la hotel în timpul penei de curent, ne-a declarat inspectorul şef adjunct al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest. În loc să stea acasă, în beznă şi în frig, careianca s-a cazat la un hotel situat în zona centrală a municipiului, care dispunea de un generator de curent propriu. Societatea Electrica a refuzat să deconteze suma de 164 lei, reprezentanţii furnizorului de energie electrică susţinând că nu au bază legală pentru o asemenea despăgubire.

  Alţi zece careieni s-au adresat în mod direct societăţii Electrica, solicitând despăgubiri pentru aparatura electrică şi electronică ce a suferit defecţiuni din cauza fluctuaţiilor de tensiune dintre penele de curent. Cererile acestora au fost aprobate de furnizorul de energie electrică.

  Cei zece careieni au fost îndemnaţi să-şi înlocuiască aparatura stricată şi să se prezinte la Electrica pentru a li se deconta contravaloarea acesteia, a adăugat inspectorul şef adjunct Maria Pinter.

  În timp ce aceşti zece careieni au reuşit să ajungă la o înţelegere pe cale amiabilă cu Electrica, numeroşi alţi locuitori ai municipiului se pregătesc să dea în judecată societatea.

  Primăria Carei a decis să-i sprijine în demersurile lor. Specialiştii din cadrul Primăriei le vor oferi careienilor asistenţă în vederea stabilirii prejudiciului, căci întocmirea documentaţiei necesare nu va fi tocmai uşoară. De asemenea, Primăria Carei ar putea avansa şi o parte din cheltuielile de judecată, reprezentând avansul avocatului care îi va reprezenta pe cei păgubiţi.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img