More


  Cerşetorii au luat cu asalt Sătmarul

  =

  cersetori

  Numărul persoanelor care apelează la mila sătmărenilor a crescut de nu mai puţin de zece ori în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu luna ianuarie a anului trecut. De asemenea, a crescut şi numărul persoanelor fără adăpost care fac scandal la Adăpostul de Noapte, administrat de către Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare.

  Mai mulţi cerşetori, mai multe amenzi
  Potrivit bilanţului de activitate al Poliţiei Locale, în luna ianuarie a acestui an s-au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 115 persoane. S-au aplicat 96 sancţiuni contravenţionale pentru apelarea la mila publică, în valoare totală de 9.700 lei. Pe de altă parte, în luna ianuarie a anului trecut au fost depistaţi doar 12 cerşetori. La acea dată s-au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale cu amendă pentru apelarea la mila publică, în valoare totală de 1.100 lei.

  Persoanele fără adăpost, mai violente
  Poliţiştii locali au fost nevoiţi să intervină în mai multe cazuri de violenţă în luna ianuarie a acestui an faţă de luna ianuarie a anului trecut. “S-a supravegheat şi s-a asigurat ordinea şi liniştea publică la Centrul social de urgenţă, pentru prevenirea producerii de acte antisociale, fiind îndepărtate 15 persoane care fiind în stare de ebrietate tulburau liniştea publică”, se arată în bilanţul pe luna ianuarie a acestui an. În schimb, în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost îndepărtate doar nouă persoane.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img