More


  Consiliul Judeţean recompensează spiritul civic

  - Advertisement -

  civic

  Conducerea Consiliului Judeţean, prin preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, alături de administratorul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, au ţinut ieri să recompenseze spiritul civic de care a dat dovadă jandarmul Adrian Tătar. Acesta a salvat o femeie din mâinile a trei tâlhari, după care i-a identificat, prins şi predat poliţiştilor sătmăreni. Pentru atitudinea sa, jandarmul a fost recompensat cu o diplomă de merit, respectiv o bicicletă performantă, în valoare de 2.000 de lei, având în vedere că jandarmul este un mare pasionat al ciclismului.

  Recunoştinţă din partea conducerii CJ
  Adrian Tătar, jandarmul care a intervenit în cazul femeii tâlhărite în cartierul 14 Mai, a fost premiat ieri de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor. Conducerea județului i-a oferit o diplomă de merit și o bicicletă performantă în valoare de 2.000 de lei. La eveniment a participat şi comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, colonelul Vasile Bocea. ”Dorim să-l premiem pe plutonierul major Adrian Tătar pentru acel act de voluntariat de simț civic de care a dat dovadă în afara orelor de serviciu, salvând acea femeie din mâna celor trei infractori, reușind, totodată, să-i identifice și să-i predea poliției. Noi am aflat că în timpul liber, plutonierul are un hobby, face trasee prin județ cu bicicleta, și ne-am gândit să îi achiziționăm o bicicletă și să i-o facem cadou”, a declarat Adrian Ștef.

  Recompensă pentru un gest mare
  Vicepreședintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a declarat că în condiţiile în care pe străzi se plimbă tot mai mulţi infractori, astfel de gesturi sunt demne de apreciat. Mai mult, Mircea Govor a ţinut să puncteze că gestul Consiliului Judeţean este unul simbolic în raport cu curajul manifestat de către Adrian Tătar. “Îl felicit pe domnul Adrian Tătar, pentru ca să vezi o doamnă aflată într-o situaţie imposibilă, atacată de trei tâlhari, să intervii în astfel de situaţii este un lucru de apreciat. Şi asemnea gesturi sunt, într-adevăr, de felicitat, şi gestul nostru simbolic este nimic în raport cu ceea ce a făcut domnul Tătar”, a spus Mircea Govor.

  civic2

  Gest cu putere de exemplu
  Administratorul public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, a ţinut să sublinieze faptul că astfel de gesturi trebuie scoase în evidență și date exemplu pentru cetăţeni. “Gestul Consiliului Judeţean este unul cu dublă semnificaţie. Pe de o parte, scoate în evidenţă un gest ieşit din comun, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi un asemenea gest făcut de un jandarm, iar pe de altă parte are şi o perspectivă a educaţiei cetăţeneşti. Pentru că, de ce să nu o recunoaştem, în foarte multe situaţii lumea trece pe lângă evenimente în faţa cărora ar trebui să ia atitudine. Astfel de gesturi trebuie scoase în evidenţă”, a spus Nicolae Bura.

  Un jandarm erou
  Reamintim faptul că în data de 15 ianuarie, deşi se afla în timpul liber, Adrian Tătar a intervenit să scape o femeie de 50 de ani pe care trei tineri au agresat-o și i-au furat poșeta. Jandarmul i-a urmărit pe tineri, pe care i-a găsit ascunşi în spatele unui bloc din cartierul 14 Mai. Ulterior, tâlharii au ajuns pe mâinile polițiștilor, iar poșeta furată a fost recuperată și predată părții vătămate.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img