More


  Contrabandiştii din Carei vor să fie cercetaţi în stare de libertate

  - Advertisement -

  captura-tv

  Toţi cei şase contrabandişti din Carei care au fost arestaţi vineri de Tribunalul Satu Mare la propunerea procurorilor DIICOT cer să fie cercetaţi în stare de libertate. Inculpaţii Csaba Ferenc Bathori, Cristian Ovidiu Enăceanu, Ferenc Kunkli, Andrei Bani, Aranka Bogdan şi Ileana Lakatos au contestat mandatele de arestare emise de Tribunalul Satu Mare. Contestaţia se va judeca în cursul zilei de azi la Curtea de Apel Oradea.

  Reamintim cititorilor noştri că oamenii legii au descins joi dimineaţă la domiciliile unor contrabandişti de ţigări din Carei, suspectaţi că fac parte dintr-o grupare care aducea ţigări ucrainene din Ungaria. Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate: cantitatea de 165.800 fire de ţigări (829 de cartuşe), 18 kg tutun vrac, 45 litri de alcool, 247.241 lei, 143.000 forinţi şi 1.600 euro, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DIICOT. Procurorii au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de 16 persoane (14 cetăţeni români şi doi cetăţeni maghiari) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. “În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2014, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus din Ungaria în România diferite cantităţi de ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările erau introduse periodic (o dată sau de două ori pe săptămână) prin punctele de trecere a frontierei, cu diferite autovehicule prevăzute cu locaşuri speciale de transport, erau depozitate şi valorificate pe raza municipiului Carei şi în localităţile limitrofe”, se mai arată în comunicatul de presă al DIICOT.

  Potrivit anchetatorilor, ţigările erau aduse în România de către cetăţeanul maghiar Ferenc Kunkli. Inculpatul Csaba Ferenc Bathori avea rolul de a recepţiona şi a distribui cantităţile primite, iar ceilalţi inculpaţi din dosar aveau rolul de a vinde aceste ţigări în piaţa alimentară din Carei, în societăţile comerciale deţinute, precum şi în oraşul Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img