More


  Crescătorii sătmăreni de vaci au devenit tot mai puternici

  =

  samus

  După ce au strâns rândurile în ultimii doi ani, formând Cooperativa Samus Lact, fermierii sătmăreni crescători de vaci cu lapte o duc tot mai bine, reuşind să facă faţă uniţi luptei dure de pe piaţă. Pe lângă asigurarea desfacerii producţiei la preţuri bune, această uniune le oferă şi preţuri mai bune pentru achiziţia unor bunuri, dar şi suport tehnic.

  Unirea face puterea
  Fideli proverbului „unirea face puterea”, un număr de 12 mari crescători de vaci cu lapte din judeţul Satu Mare şi-au adunat forţele şi au înfiinţat Cooperativa Samus Lact.

  “La ora actuală avem 12 membri. Noi la înfiinţare am avut şapte, iar pe parcurs au mai fost fermieri pe care i-am primit în cooperativă. La ora actuală avem mai multe solicitări, dar, din păcate, situaţia pieţei laptelui nu ne permite ca să creştem cu cantitatea laptelui. Este o diferenţă foarte mare, acum că suntem uniţi. Din păcate, noi am pornit să ne ajutăm unul pe celălalt, iar astăzi nu putem să îi ajutăm pe cei care sunt în afara cooperativei. Tot ceea ce cumpărăm, cumpărăm la un preţ mai redus, fiind o cantitate foarte mare, iar laptele, singurul produs pe care îl avem, reuşim să îl vindem din nou la un preţ mai bun”, a spus preşedintele Cooperativei Samus Lact, Daniel Feher.

  Avantaje cu duiumul
  Preşedintele Cooperativei Samus Lact, Daniel Feher, a declarat că din această formă de asociere rezultă numai avantaje pentru toţi membrii cooperatori. “Membrii noştri au acel avantaj financiar, căci le rămân mai mulţi bani în buzunar. Pe lângă acest fapt, el mai are un sprijin tehnic din partea cooperativei. Avem nişte contracte cu nişte firme, unde discounturile sunt făcute special pentru noi. Fiecare furnizor are garanţia că cooperativa va plăti. Căci nu are de a face cu 12 fermieri divizaţi, ci cu o singură entitate. El livrează către cooperativă, cooperativa îi plăteşte, şi cu asta sunt mulţumiţi şi furnizorii”, a spus Daniel Feher.

  Samus Lact a împlinit doi ani de existenţă
  Cooperativa Samus Lact a împlinit doi ani de existenţă. Membrii cooperatori au sărbătorit într-un stil propriu. Au îmbinat munca cu relaxarea.

  Astfel, sâmbătă, conducerea Cooperativei Samus Lact le-a făcut cadou membrilor cooperatori un seminar de instruire, eveniment găzduit de Complexul turistic de la Valea Măriei. Pentru ca, în final, atât membrii Samus Lact, cât şi invitaţii lor din judeţele Timiş, Cluj şi Harghita să petreacă împreună. “Am invitaţi toţi membrii cooperatori.

  Pe lângă membrii noştri au mai venit şi din cooperativele de profil din Timiş, din Cluj şi din Harghita. Am abordat nişte teme care îi interesează pe fermieri. Sănătatea animalelor şi partea de furajare”, a mai declarat Daniel Feher.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img