More  Două tragedii evitate de pompierii sătmăreni

  Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SOMEŞ” Satu Mare au fost anunţat ieri, la orele 09.39, despre izbucnirea unui incendiu la coşul de fum al unei case de locuit din localitatea Gherţa Mică. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Turţ, care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, acţionând la stingerea incendiului, în colaborare cu SVSU Gherţa Mică. Forţele Gărzii de Intervenţie au constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv casa de locuit. Au ars funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

  În cursul aceleiaşi zile, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Medieş Râturi. Incendiul, care se manifesta în bucătăria casei, a fost localizat şi lichidat cu operativitate de echipajele de pompieri, care, în colaborare cu SVSU Medieş, au împiedicat extinderea flăcărilor la încăperile locuinţei, pagubele fiind considerabil limitate. Cauza probabilă a constituit-o acumulările de gaze combustibile ale unei butelii. Deflagraţia s-a provocat în momentul în care proprietarul a încercat să aprindă aragazul.
  Incidentul s-a soldat cu arderea mobilierului încăperii respective, a aparaturii electronice şi, parţial, a instalaţiei electrice. Din fericire, în niciunul dintre cazuri nu au existat victime.
  Robert Marcus

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE