More


  Infractorii minori îşi fac de cap prin Sătmar

  - Advertisement -

  minori

  Tot mai mulţi minori aleg să intre în mediul infracţional la începutul acestui an. De exemplu, doi minori, în vârstă de 16 ani, au comis un furt dintr-o locuinţă din municipiul Satu Mare, în timp ce la Bixad alţi doi minori, în vârstă de 13 şi 17 ani, au tâlhărit un bătrân în vârstă de 85 de ani. Este interesant faptul că niciunul dintre minori nu opera pe raza localităţii de domiciliu.

  Minori coordonaţi de un tânăr
  Un tânăr de 22 ani și doi minori în vârstă de 16 ani, toți din Odoreu, sunt cercetați de polițiști pentru furt din locuință, se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. Asupra celor trei există suspiciunea că ar fi autorii unui furt din locuință comis în luna ianuarie 2015 în Satu Mare, de unde au fost sustrase mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 20.000 lei, pe care le-au vândut unui bărbat din Odoreu. La transportarea bunurilor furate, de la locul comiterii infracțiunii și până la domiciliu, au fost ajutați de către un taximetrist, acesta fiind cercetat pentru complicitate. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 95%. Cei patru sunt cercetați în stare de libertate. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

  Tâlhari de vârste fragede
  De asemenea, la Bixad, doi minori de etnie rromă au tâlhărit un bătrân de 85 ani. Evenimentul a avut loc marţi, în jurul orelor 17.30, când bătrânul, domiciliat în Turț Băi, se afla în centrul comunei Bixad, având în mână o bancnotă de 50 lei. Cei doi minori i-au smuls bancnota din mână, după care l-au ademenit pe bătrân într-un loc mai retras, sub pretextul că i-o vor da înapoi, apoi prin violență i-au sustras un telefon mobil și suma de 50 euro ce o avea asupra sa. Polițiștii Secţiei 9 Poliție Rurală Negreşti Oaş au fost sesizaţi prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, iar în urma verificarilor efectuate, după nici o oră de la momentul producerii evenimentului, au fost identificați autorii, fiind vorba de doi minori în vârstă de 13 și 17 ani, de etnie rromă, din localitatea Trip. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit persoanei vătămate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de tâlhărie.

  Magistraţii confirmă fenomenul
  Potrivit datelor furnizate de către procurorii de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în cursul anului trecut au fost trimişi în judecată un număr de 286 de inculpați, dintre care 22 erau minori la data comiterii faptelor penale. Minorii reprezintă 7,74% din totalul inculpaților trimiși în judecată. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Florin Betea, situaţia este similară cu cea înregistrată în anul 2013, când procurorii au trimis în judecată un număr de 26 de inculpați minori, ceea ce reprezintă 5,32%.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img