More


  Înscrierea copiilor în clasa “0” începe în 23 februarie

  - Advertisement -

  clasazero

  Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, începând cu data de 23 februarie, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. Pentru înscrierea în învățământul primar este necesară evaluarea psihosomatică pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv, pentru a intra în clasa pregătitoare, copiii care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2015 şi ai căror părinţi doresc înscrierea lor în clasa pregătitoare şi pentru copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv, pentru a intra în clasa I. Părinţii pot ridica formularul de cerere prin care solicită evaluarea psihosomatică a copilului de la grădiniţa la care acesta este înscris. Această evaluare se va desfăşura în perioada 17 februarie – 11 martie, în intervalul orar 10-18.

  În perioada 16-27 februarie, în grădiniţe se vor organiza întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor care vor fi cuprinşi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016. De asemenea, între 18 şi 26 februarie, în fiecare unitate de învăţământ în care există clasă pregătitoare se va organiza „Ziua porţilor deschise“.

  În perioada 23 februarie – 13 martie părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care părinții solicită înscrierea copiilor se va realiza zilnic, în intervalul orar 8 – 20 (luni-vineri), respectiv 9 – 13 (sâmbăta). Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile rămase libere se înscriu copiii care provin din alte circumscripţii şcolare în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016. Dacă într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite de la părinţii al căror domiciliu se află în afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare. În data de 16 februarie vor fi afişate aceste criterii la sediile şcolilor.

  Părinții, sau alte persoane interesate, pot obține gratuit informații, referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar, apelând în perioada 16 februarie – 17 aprilie 2015, între orele 9 – 15, numărul TelVerde 0800816261.
  În proiectul planului de școlarizare, la nivelul județului Satu Mare sunt alocare un număr de 183 clase pregătitoare pentru cei 3.439 de copii recenzați de unitățile școlare.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img