More


  Peste 40 de elevi voluntari pentru asociaţia Stea

  =

  voluntari

  Peste 40 de elevi din mai multe şcoli sătmărene au ales să fie voluntari la Asociaţia Stea, în urma campaniei de atragere de voluntari “Alege şi tu să te implici”, desfăşurată anul trecut în şcolile sătmărene. Campania de recrutare a voluntarilor, activitate de care s-a ocupat reprezentantul Asociaţiei, Diana Tarța, s-a dovedit a fi un succes. Conducerile liceelor au primit-o cu căldură, oferindu-i tot suportul iar elevii au rămas plăcut surprinși de prezentările și implicarea Dianei în problemele cu care se confruntă persoanele vulnerabile în viața de zi cu zi. În urma prezentărilor, 42 de elevi s-au arătat interesaţi să facă voluntariat la Stea, iar în prezent 15 dintre aceştia se implică activ în diferite activităţi la centrul de zi şi în cadrul campaniilor desfăşurate în comunitate. “Pot să spun că pentru mine voluntariatul e un mod de viață, de dezvoltare interioară și de la persoană la persoană, o întreagă experiență cu ajutorul căreia ajungi să vezi lumea cu alți ochi. Te implici, ajuți oameni, îți faci prieteni iar toate acestea, în cazul meu s-au transformat într-un loc de muncă prin care fac ceea ce sunt convinsă ci este menirea mea”, a declarat Diana Tarţa.

  Unul dintre proiectele elevilor-voluntari pe care aceştia au reuşit deja să-l pună în practică este “O masă caldă”. Prin acest proiect, ei urmăresc să ofere copiilor şi tinerilor care frecventează centrul de zi, o masă caldă, cel puţin o dată pe lună. Pentru aceasta, împreună cu Diana, au pregătit cutii de donații pe care le-au depus în școli și în alte instituții iar din banii colectați prima masă caldă a fost deja servită săptămâna trecută.

  Rolul voluntarilor în cadrul Asociației Stea este de a se implica în acțiunile asociației şi de a contribui la dezvoltarea acestora prin idei şi realizarea efectivă de proiecte noi, promovând principiile cetăţeniei active şi implicarea comunităţii pentru schimbarea în bine a situaţiei persoanelor aflate în dificultate. Voluntarii pot alege dintr-o gamă foarte variată de activităţi, să se implice în munca directă cu oamenii care au nevoie de sprijin sau în alte tipuri de activităţi şi acţiuni civice, culturale, de lobby şi advocacy pentru crearea unui mediu propice incluziunii sociale a acestor persoane.

  Asociaţia Stea mulţumeşte pentru implicare conducerilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, Colegiul National „Doamna Stanca” Satu Mare, Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, Liceul Teologic Ortodox Român „Nicolae Steinhardt”.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img