More  Procurorii fac noi precizări în cazul actriţei Gabriela Dorgai

  portret omor

  Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că încă nu deţine date care să facă lumină în cazul actriţei Gabriela Dorgai. Totuşi, Marinela Pop exclude varianta unui criminal în serie, respectiv orice legătură cu crima petrecută în Ungaria, mai exact în Budapesta, care prezenta anumite similitudini.

  Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a precizat că până în prezent nu se cunoaşte identitatea criminalului actriţei Gabriela Dorgai. Totuşi, Marinela Pop susţine că apar noi date în cadrul anchetei. „Apar tot timpul date noi pe anchetă. Nu vă ascund că beneficiem de sprijin chiar de la IGPR (Inspectoratul General al Poliţiei Române, n.red.), şi atunci, sigur, ei au anumiţi specialişti care ne susţin cu tot felul de materiale şi piste pe care să mergem. Dar autorul încă nu îl avem”, a spus Marinela Pop. Totuşi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare exclude orice fel de legătură cu cazul Kardos Gyurik Krisztina, de 36 de ani, care a fost omorâtă în timp ce alerga pe malul Dunării, în Budapesta. Concret, este exclusă ipoteza unui posibil criminal în serie. „Nu există nicio legătură cu crima din Ungaria! (…) Nu avem niciun fel de date care să ne ducă la ideea că avem un criminal în serie”, a spus Marinela Pop.

  Marinela Pop a dorit să sublinieze faptul că autorităţile lucrează la foc automat în acest caz. „Vă dau asigurări că tot ceea ce se putea folosi din acest oraş s-a folosit. Tot ce s-a putut valorifica s-a valorificat. Au fost audiate foarte multe persoane, au fost audiaţi foarte mulţi martori. Dar eu nu pot să intru în detalii, pentru că sunt acele prevederi din Codul de Procedură Penală care îmi interzic să vă explic ce anume acte, care anume acte le facem. Dar, vă rog, să mă credeţi că desfăşurăm în continuu activităţi în această cauză. Şi ne dăm tot interesul”, a spus prim-procurorul Pop. De asemenea, Marinela Pop a exclus varianta unei psihoze la nivelul judeţului Satu Mare, cu toate că firmele specializate în articole de autoapărare au rămas, pur şi simplu, fără spray-uri lacrimogene sau alte produse de acest gen. „Nu i-aş spune psihoză, dar a fost un pic de accentuare a celor întâmplate”, a conchis Marinela Pop.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE