More


  Sătmărenii şi bistriţenii, uniţi prin cultură

  - Advertisement -

  cultura

  Oamenii de cultură sătmăreni s-au întâlnit ieri cu omologii lor bistriţeni în cadrul unei manifestări intitulate sugestiv “Seară de literatură şi muzică”. Evenimentul a fost organizat la Centrul de Creaţie de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Satu Mare, împreună cu Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița și Societatea Scriitorilor Bistrițeni ”Conexiuni”. La această întâlnire, prezidată de directorul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, şi Felician Pop, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, alături de oamenii de cultură sătmăreni au fost prezenţi oaspeţii lor bistriţeni, şi anume scriitorii Dorel Cosma, Elena M.Cîmpan, Menuț Maximinian, Victoria Fătu Nalaț, Ștefan Veșcar alături de artiștii Florin Vlad și Alexe Savu și de artistul fotograf Ovidiu Lazăr.

  În cuvântul său de deschidere, Robert Laszlo a arătat că întâlnirea de la Satu Mare vine ca răspuns la vizita pe care oamenii de cultură sătmăreni au avut-o la finele anului trecut la Bistriţa. La rândul său, Felician Pop a precizat că sătmărenii sunt datori bistriţenilor pentru personalităţile marcante din perioada interbelică, ce au luminat cultura sătmăreană, făcând referire la Dariu Pop sau Vasile Scurtu, dar şi la alţii. “La fel ca şi atunci, şi azi bistriţenii au venit să facă cultură la Satu Mare, iar această întâlnire va constitui un eveniment deosebit de important pentru noi toţi. Avem multe de învăţat de la oamenii de cultură bistriţeni, în primul rând cum putem face la Satu Mare un alt fel de cultură”, a arătat în cuvântul său Felician Pop. Oaspeţii bistriţeni au mulţumit pentru primire oamenilor de cultură sătmăreni afirmând că vor reveni de fiecare dată cu plăcere la Satu Mare.

  Manifestarea a continuat cu programul literar-artistic prezentat de oamenii de cultură bistriţeni, apreciat şi răsplătit cu aplauze de gazde. Totodată, au fost prezentate o serie de creaţii literare ale scriitorilor bistriţeni.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img