More  Triplu eveniment cultural desfăşurat ca la carte

  zamfi

  La District 15 s-a desfăşurat vineri seara un triplu eveniment cultural intitulat “Vineri 13 ca la carte”, organizat de Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, a Consiliului Local Satu Mare şi a Editurii Herg Benet. În cadrul manifestării au avut loc un spectacol de one man show, o lansare de carte şi nu în ultimul rând un video-party.

  Manifestările organizate de Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” au debutat cu spectacolul one woman show al scriitoarei Lorena Lupu, cu piesa “Povestiri din Miserupia”, în cadrul căreia era vorba de o minoră în vârstă de 14 ani, care cade dintr-o capcană în alta în rândul unei reţele internaţionale de traficanţi de persoane. După care a urmat un moment aniversar, întrucât Maria Magdalena Matei, referent la Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu”, a aniversat două decenii de activitate în instituţia respectivă.

  Seara a continuat cu prezentarea cărţilor „Păpuşile”, „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes” de Cristina Nemerovschi, „Dona Juana” de Lorena Lupu şi „Zilele amanţilor” de Corina Ozon, la care a participat pe lângă cele trei autoare şi managerul Editurii Herg Benet, Alexandru Voicescu, care l-au avut ca moderator pe jurnalistul Vasile Andreica. Cele trei scriitoare au prezentat câte un fragment din volumele prezentate spre satisfacţia sătmărenilor, dar şi a altor invitaţi veniţi din Arad sau chiar Braşov, confirmând totodată şi la Satu Mare succesul pe care-l au la nivel naţional. Cristina Nemerovschi este supranumită de critici „rebela literaturii române de azi“, şi a debutat în 2010 cu romanul „Sânge satanic”, iar romanul „Păpuşile” fiind cel de-al optulea volum de proză. Totodată, proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în antologii, atât din România, cât și internaționale.

  Lorena Lupu a debutat în 2006 atât în teatru, cu rolul principal din „Război cu Troia nu se face” de Jean Giraudoux (la Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional Rondo Capriccioso, care, la vremea respectivă, se bucura de recenzii pozitive atât în presă, cât şi în blogosferă, iar în 2011 debutează ca şi dramaturg cu texte pentru spectacolul „Requiem. Nu ştii nimic despre mine” al coregrafului Răzvan Mazilu. Totodată, Lorena Lupu a lucrat ca şi jurnalist la revistele Maxim, Playboy şi Vice, iar în prezent, e redactor al revistei Tabu. Corina Ozon, fost jurnalist de investigaţie la ziarul „Ora”, respectiv la Antena 1, şi-a prezentat vineri seara cel de-al treilea roman al său, acesta fiind „Zilele amanţilor”, o carte pentru dezinhibaţi şi apreciată de către critici români. La finalul prezentării, autoarele au oferit autografe spectatorilor, iar manifestarea s-a încheiat cu un video-party în regia Annei Rajko.

  Robert Marcus

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE