More


  Ziua Japoniei, sărbătorită în premieră la Satu Mare

  =

  japonia

  Având ca scop promovarea culturii tradiţionale nipone, ieri a fost organizat, pentru prima dată la Satu Mare, un eveniment sub genericul Ziua Japoniei. Manifestarea a fost organizată de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti.

  Sărbătoarea a fost onorată de prezenţa ataşatului cultural al Ambasadei Japoniei, Takamatsu Nobumitsu, preşedintele Asociaţiei „Cercul Prietenii Japoniei” Cluj, Kawai Kayoko, a prefectului Eugeniu Avram, a lui Felician Pop, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, a altor oameni iubitori de cultură japoneză din judeţ. Evenimentul a fost organizat la Satu Mare la iniţiativa lui Tadao Shibata, un japonez căsătorit şi stabilit la Satu Mare.

  Directorul CJCPCT, Robert Laszlo, a arătat că manifestarea organizată ieri la Satu Mare ridică nivelul cultural al judeţului şi şi-a exprimat speranţa că astfel de evenimente vor continua. La rândul său, prefectul Eugeniu Avram s-a arătat încântat să participe la un astfel de eveniment deosebit, a felicitat organizatorii pentru iniţiativă şi a adăugat că poporul român poate avea în cel japonez un prieten de nădejde. A transmis totodată un călduros „La Mulţi Ani” poporului japonez. Preşedintele Asociaţiei „Cercul Prietenii Japoniei” Cluj, Kawai Kayoko, a mulţumit pentru invitaţia de a participa la acest eveniment, apreciind modul în care a fost organizat.

  În cadrul sărbătorii, au fost organizate expoziţii de imagini şi de carte reprezentând istoria şi cultura japoneză, a fost făcută o prezentare gastronomică tradiţională niponă, precum şi a costumelor şi armelor tradiţionale. De asemenea, muzica tradiţională japoneză a întregit atmosfera de sărbătoare de Ziua Japoniei. Organizatorii şi oaspeţii niponi au promis că evenimente similare vor mai fi organizate la Satu Mare şi în anii următori.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img