More


  Ziua lui Darwin, celebrată la Satu Mare

  - Advertisement -

  darwin

  Ziua lui Darwin, zi aleasă pentru a fi sărbătorite realizările ştiinţei, va fi organizată mâine şi la Satu Mare, la inițiativa Asociației E‐Consult Satu Mare în colaborare cu Muzeul Județean. Evenimentul constă într-o serie de prezentări susţinute de profesori universitari şi cercetători renumiţi din diferite domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și a populariza gândirea științifică. Manifestările prilejuite de celebrarea zilei lui Darwin vor avea în Sala de conferințe a Muzeului Județean Satu Mare, cu începere de la ora 11.00, pentru limba română, şi de la ora 13.00, pentru limba maghiară.

  Cu această ocazie, în limba română va fi expusă prelegerea “Greșeli de planificare ‐ de ce nu suntem perfecți?” susţinută de Marton Attila, de la UBB Cluj, după care va urma prelegerea “Iarna ca vara (acomodarea faunei la habitate termale)”, expusă de dr. Sas Kovacs Istvan, de la Universitatea din Oradea. De asemenea, Ciprian Astalos va expune lucrarea intitulată “Cine a fost omul de Neanderthal?”.

  Charles Darwin a devenit un caracter emblematic pe plan internaţional, al cărui impact asupra ştiinţei moderne şi a dezvoltării gândirii este incontestabil. Prin urmare, 12 februarie, ziua lui de naştere, a fost aleasă pentru a sărbători realizările ştiinţei. Ziua lui Darwin este sărbătorită la Satu Mare fără întrerupere din anul 2009.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img