Abator cuprins de flăcări în Satu Mareisu

După ce în ultimele zile au ars 4.400 de porci la Livada şi au fost în pericol de a arde şi 10.000 de pui la Sanislău, o altă unitate din industria carmangeriei a fost la un pas de a fi făcută una cu pământul de un incendiu. Este vorba despre un abator din municipiul Satu Mare, care a fost salvat de pompieri. Cauza incendiului a fost tot un scurtcircucitul.

Pompierii au ieşit cu patru autospeciale
Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” Satu Mare au fost anunţaţi, ieri la ora 02.49, despre izbucnirea unui incendiu la un abator, aflat în proprietatea unei societăţi comerciale din localitatea Satu Mare. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Pompierii au constatat că ardeau instalaţia electrică a două bazine de încălzire a apei şi pereţii tip sandwich ai halei de producţie, prelucrare şi conservare a cărnii, cu pericol de propagare la întreaga hală de producţie.

S-a salvat ce s-a putut
Au ars pereţii şi tavanul, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, fiind degradate cele două bazine pentru încălzirea apei, din inox şi, parţial, instalaţia electrică. Sursa probabilă de aprindere: efect termic al curentului electric, primul material care a ars fiind masele plastice. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Incendiul a fost lichidat datorită operativităţii pompierilor la ora 03:50.

Pompierii fac noi recomandări
Având în vedere ultimele evenimente produse pe raza judeţului Satu Mare, angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” Satu Mare fac unele precizări. ”Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor următoarele măsuri preventive: aparatele electrice, conductoarele electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu. Pentru remedierea defecţiunilor aparatelor şi instalaţiilor electrice se apelează la specialişti; nu folosiţi conductoare sau cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător faţă de materialele combustibile; nu trageţi de cablu pentru debranşarea unui aparat electric de la sursa de energie. Acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu; evitaţi folosirea prizelor multiple, în special a celor de calitate îndoielnică, adeseori suprasolicitate, acestea se supraîncălzesc şi există riscul producerii unui incendiu. În cazul unui scurtcircuit, acestea nu se mai pot topi, ducând la încălzirea puternică a cablului de alimentare sau a prizei, creând condiţii favorabile declanşării unui incendiu”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts