Pompierul-erou Mihai Ştef, recompensat de prefectul Avrammihai-stef

Prefectul Eugeniu Avram l-a recompensat ieri pe plutonierul major Mihai Ştef, cel care a salvat-o de la o moarte sigură pe tânăra Mădălina Bud, cu o diplomă de excelenţă, cu atât mai mult cu cât acesta a fost şi în timpul liber. „Am vrut să nu trec cu vederea acest eveniment deosebit de important din punctul de vedere al atitudinii civice a domnului Mihai Ştef, căci aş dori să scoatem în evidenţă cât mai mult posibil asemenea exemple pozitive, atât pentru colegii dânsului cât şi pentru opinia publică. Trebuie să promovăm astfel de atitudini şi să le promovăm la nivelul judeţului, pentru că avem nevoie de asemenea atitudini”, a spus prefectul Avram.

Vizibil emoţionat, plutonierul major Mihai Ştef a declarat scurt şi la obiect că şi-a făcut doar datoria de om şi de cadru militar. „Sunt fericit pentru gestul făcut şi nu mă aşteptam să fiu recompensat la acest nivel. Le recomand tuturor sătmărenilor să facă la fel ca şi mine, să fie prompţi în ajutorarea semenilor”, a spus plutonierul major Mihai Ştef.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a uitat nici de comanda Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, felicitându-l pe colonelul Gheorghe Dan pentru modul în care conduce instituţia militară. „Domnule inspector şef, vă felicit şi pe dumneavoastră pentru colectivul pe care îl formaţi. Apreciz modul în care răspunde la solicitări întregul personal din cadrul instituţiei pe care o coordonaţi. Nu întâmplător sunteţi ca şi instituţie la nivelul cel mai ridicat la nivel naţional şi la nivel judeţean”, a mai spus prefectul Avram.

La rândul său, colonelul Gheorghe Dan a spus că va încerca să caute diferite forme de recompensare a pompierului-erou. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a luat notă de actul de curaj al colegului nostru şi am făcut deja propuneri către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să facă demersuri până la nivel de Minister pentru a fi recompensat. Noi considerăm atitudinea plutonierului că se încadrează în misiunea noastră de bază, chiar dacă era în timpul liber, însă cu toate acestea vom ţine cont şi cu prima ocazie va fi propus pentru avansare în grad la excepţional sau poate găsim şi o sursă de recompensare în bani”, a spus colonelul Gheorghe Dan.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts