Se zvoneşte prin ziare…Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că pentru 2015 sunt pregătite câteva sute de exerciţii militare. Concret, în anul în curs au fost planificate 340 de exerciţii de instruire, circa 40 dintre ele urmând să fie organizate împreună cu partenerii României din NATO şi Uniunea Europeană.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează modul în care persoanele implicate în diverse dosare sunt scoase în cătuşe din sediile parchetelor pentru a fi duse în arest. Ei susţin că este nevoie de o analiză comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte ţări, pentru a vedea dacă şi în alte state există această practică.

Papa Francisc a decis să meargă în Joia Mare la închisoarea Rebibbia din Roma, unde sunt încarcerate peste 1.500 de persoane, între care şi 158 de români. Cu acest prilej, Suveranul Pontif a spălat picioarele a 12 deţinuţi. Ritualul semnifică spălarea picioarelor celor 12 apostoli de către Isus.

Pe măsură ce Rusia devine tot mai agresivă, NATO îşi intensifică manevrele militare de-a lungul flancului estic. O baterie de rachete Patriot a fost astfel amplasată la circa 50 de kilometri de capitala poloneză Varşovia, în cadrul unor exerciţii militare menite să consolideze capacitatea de apărare antiaeriană. Exerciţiile vin în contextul informaţiilor conform cărora Rusia a desfăşurat rachete balistice Iskander în enclava Kaliningrad din vecinătatea Poloniei.

Un studiu lansat recent de agenţia de statistică Eurostat arată că gradul de mulţumire al europenilor faţă de viaţă este în medie de 7,1 pe o scară de la 0 la 10. Cei mai mulţumiţi sunt cetăţenii statelor nordice (Danemarca, Finlanda şi Norvegia) cu o medie de 8 puncte. În mod surprinzător, românii se numără printre europenii destul de mulţumiţi de viaţa lor, cu o medie de 7,2. Clasamentul Eurostat mai arată că în rândul românilor cei mai mulţumiţi sunt tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. Dar pe măsură ce înaintează în vârstă, gradul lor de mulţumire scade, ajungând la 6,2 în cazul persoanelor de peste 75 de ani.

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts