More


  Cei mai buni urologi din Nord-Vest s-au adunat la Satu Mare

  - Advertisement -

  urologie

  Cei mai buni medici specialişti urologi din ţară, profesori universitari , dar şi tineri specialişti au participat ieri la deschiderea celei de-a V-a ediţii a simpozionului ştiinţific Zilele Urologiei Sătmărene. În cadrul evenimentului medical sunt prezentate studii şi lucrări ştiinţifice şi sunt dezbătute teme de mare interes.

  Evenimentul medical este dedicat medicilor specialişti urologi, dar şi celor care şi-au finalizat recent studiile. Mai mult decât atât, organizatorii i-au invitat pe cei mai buni specialişti din ţară pentru a-şi prezenta lucrările. “Vrem să dăm un semnal că dorim să fim prezenţi şi anul acesta cu acest simpozion care reuneşte specialişti şi şefi de clinici din Oradea, Arad şi Cluj, dar şi specialişti din Serbia. Faptul că reuşim să ne întâlnim pentru a cincea oară la Satu Mare înseamnă că am trecut proba timpului”, a spus Cristian Rusu, medic-primar urolog în cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare.

  La deschiderea oficială a evenimentului medical au fost prezente şi oficialităţile, dar şi conducerea Spitalului Judeţean, care a subliniat cât de importanţi sunt medicii specialişti şi cât de mult contează ca aceştia să se formeze continuu. “Eu cred că acest simpozion va avea o importantă finalitate pragmatică. Iar acest lucru este demonstrat de faptul că s-a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Eu cred că în judeţul Satu Mare avem cadre medicale de valoare care pot concura cu cele din afara judeţului, dar şi din afara ţării”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. La rândul său, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a spus: “Este un moment important pentru viaţa medicală din Satu Mare. Mă bucur că acest seminar se suprapune cu Zilele Oraşului, iar Primăria şi Consiliul Local vor căuta în continuare să asigure un sprijin pentru colegii medici din spitale, iar acest lucru îl vom face împreună cu Consiliul Judeţean, cu domnul Adrian Ştef”. Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor, filiala Satu Mare, în colaborare cu Asociaţia Urologică Sătmăreană şi va continua şi mâine când vor avea loc alte sesiuni ştiinţifice.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img