More

    Sărbătoare de Ziua Copilului la Negreşti-Oaş

    negresti

    Sărbătorită în devans în capitala Ţării Oaşului, copiii din Negrești-Oaș au avut ieri parte de distracție și multe surprize de Ziua Copilului.

    Manifestările au debutat încă de dimineaţă cu Ziua Porților Deschise la Primărie, acolo unde o parte dintre cei mici au avut posibilitatea să ocupe funcţia de primar pentru o zi, în cadrul acțiunii intitulate ”Primarul copiilor”. “Din ceea ce am putut observa, munca de primar este deosebit de grea, cu multe responsabilităţi, dar mi-aş dori să ajung să ocup acest post în viitor”, a eleva Roberta Dragoş.

    În continuare, în parcul central, a avut loc un adevărat carnival unde copiii au avut parte de face-painting, desene pe asfalt, muzică și divertisment cu clown, ateliere de lucru pe diverse teme și, nu în ultimul rând, de un spectacol distractiv pentru copii și animație cu Spiriduș ghiduș. Totodată, elevii instituțiilor de învățământ din oraș au prezentat diferite programe artistice, iar cursanţii Şcolii de Arte Satu Mare au susţinut un spectacol de folclor și de muzică ușoară. În acelaşi timp, la Muzeul Țării Oașului (secția în aer liber) a fost prezentat spectacolul pentru copii ”Jos masca!”, susținut de Teatrul de Nord Satu Mare.

    Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, s-a bucurat alături de cei mici la sărbătoarea din capitala Ţării Oaşului. ”Ca și în ultimii ani, am pregătit un program special pentru această zi dedicat copiilor. Mă bucură faptul că vremea a ţinut cu noi, iar la aceste manifestări au participat mulţi copii care s-au simţit bine”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

    Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, Muzeul Țării Oașului și instituțiile de învățământ din oraș.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE