More


  ALDE reprezintă adevăratele valori liberale

  - Advertisement -

  alde

  Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) reprezintă adevăratele valori liberale. Afirmaţia a fost făcută ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către copreședintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, co-președintele Organizației Județene a ALDE Satu Mare, Cristian Smadu, respectiv copreşedintele Organizației Municipale a ALDE Satu Mare, Adrian Ștef.

  ALDE reprezintă liberalismul
  Daniel Constantin a declarat că ALDE este prima formațiune politică a cărei doctrină este clar de centru-dreapta. ”Facem parte dintr-o familie europeană care promovează de foarte mulți ani valorile liberale, valorile de centru dreapta. De acum, depinde numai de noi să putem să acoperim, să umplem încrederea pe care o au cetățenii în aceste valori. Asta vrem să facem, nu numai să vorbim ci și să demonstrăm că ținem la acele valori liberale de centru dreapta”, a spus Daniel Constantin.
  Copreşedintele naţional al ALDE a mai precizat ce segmente sunt considerate vitale pentru formaţiunea politică pe care o reprezintă. ”Avem un rol important în actul de guvernare și cred că ace­sta trebuie să fie principalul nostru argument atunci când venim în fața cetățenilor, să spunem nu ce vom face și ce am făcut, ci ce facem acum pe domenii cheie, domeniul de agricultură, domeniul de mediu, educație și energie. Astăzi cele două domenii pe care mizăm, energia și agricultura, sunt în portofoliul ALDE și avem ca atare un rol extrem de important în ceea ce înseamnă progresul economic al acestei țări”, a arătat Daniel Constantin.

  Candidaţii, aleşi de membrii ALDE
  Daniel Constantin a mai declarat că în perspectiva alegerilor locale, candidaţii ALDE vor fi desemnaţi de către membrii de partid, şi că aceştia nu vor fi impuşi de la centru. ”Și aici, ca și în celelalte județe, în cel mai scurt timp, dincolo de începerea campaniei, mai avem câteva luni de zile și trebuie să desemnăm cei mai buni candidați pentru alegerile locale. N-o să îi alegem noi de sus în jos ci o să îi aleagă membrii de partid. O să facem alegeri interne, astfel încât să venim în fața cetățenilor cu cei mai buni candidați. Mie îmi place să cred că acei candidați trebuie să aibă cel puțin două caracteristici, să fie profesioniști și să fie oameni cât se poate de noi. Dacă răspundem la aceste două chestiuni cred că vom avea de câștigat dincolo de ceea ce transmitem că facem în actul de guvernare”, a conchis Daniel Constantin.

  Săgeţi către PNL
  Adrian Ștef a ținut să sublinieze faptul că în condiţia în care ALDE România este afiliat la ALDE în Parlamentul European nimeni nu mai poate să pună la îndoială faptul că ei sunt adevăraţii liberali în România. Ştef a ţinut să trimită săgeţi către actualul PNL, punctând că formaţiunea politică este formată din foşti membri PDL şi PP-DD. “Eu le spun noii PDL-işti, pentru că dacă vă uitaţi acum în marele PDL de dreapta, doar imaginea vechiului PDL apare la înaintare şi mai apare încă un senator PP-DD-ist, dacă l-aţi observat. N-au nicio treabă cu valorile liberale”, a spus Ştef.

  Răspuns consilierilor PNL
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a ţinut să le răspundă consilierilor judeţeni din cadrul PNL. “Ca răspuns la solicitarea lor, a consilierului judeţean Cozma, a fost răspunsul deja pregătit. Avem o hotărâre de Consiliu Judeţean pe care au votat-o colegii din marele partid de dreapta, am votat şi am stabilit împreună nişte tarife în cazul solicitărilor. Avem nişte copii xerox sau dacă se scanează nişte documente. În răspunsul dat de colegii mei, noi le-am expediat că avem răspunsul pregătit dar au de achitat suma X, şi n-am mai primit niciun răspuns. Îmi pare rău, nu am înţeles foarte clar ce au de gând, dar răspunsul este pregătit oricând achită acea taxă care a fost votată chiar de domniile lor”, a declarat Adrian Ştef.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img