More


  An bun pentru învăţământul sătmărean

  =

  mondici

  După ce timp de trei ani rezultatele obţinute de elevii sătmăreni au fost cel puţin mediocre, în acest an lucrurile s-au schimbat mult în bine în ceea ce priveşte examenele naţionale. Potrivit unui raport prezentat ieri în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de inspectorul şcolar general Claudiu Mondici, atât absolvenţii de clasa a VIII-a cât şi cei de clasa a XII-a au obţinut rezultate mult mai bune decât în anii precedenţi.

  12 note de 10 la Evaluarea Naţională
  Rezultatele obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţ la Evaluarea Naţională din acest an au fost cele mai bune din ultimii trei ani.
  Astfel, 76,73% dintre candidaţi au obţinut medii de peste 5, comparativ cu 65,47% în anul 2014 sau 74,24% în anul 2013.
  De asemenea, 12 candidaţi au reuşit să obţină nota maximă, în timp ce anul trecut doar zece elevi au reuşit această performanţă.

  Nouă licee şi-au completat locurile
  În urma primei repartizări computerizate, din cei 1.900 elevi absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși pentru admiterea în învățământul liceal la unități de învățământ din județul Satu Mare, au fost repartizați 1.867, iar 33 au rămas nerepartizați. Au ocupat locuri în învățământul liceal în județul Satu Mare și 9 elevi proveniți din alte județe, care prin înscriere au avut această opțiune.
  De asemenea, 46 de elevi din județul Satu Mare au fost repartizați în învățământul liceal în alte județe.
  Liceele care au toate locurile ocupate după repartizarea computerizată sunt Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Colegiul Național “Ioan Slavici”, Liceul Teoretic Carei, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”, Liceul Tehnologic Tășnad, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși”, Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius” Carei şi Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” Satu Mare.

  Locul 10 pe ţară la Bac
  Rezultate peste aşteptări au fost obţinute şi la Bacalaureat. La nivel național, 67,9% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015.
  La nivelul județului Satu Mare, procentul de promovare total (serie curentă și serie anterioară) înainte de contestații a fost de 73,4%, iar după rezolvarea contestațiilor 73,91%. Astfel, judeţul nostrum s-a clasat pe locul zece pe ţară.
  Promovabilitatea la Bacalaureat a avut un trend ascendent, de la 40,79% în 2012, la 58,36% în 2013, la 63,95% în 2014 şi 73,91% în acest an.
  Prefectul a felicitat atât conducerea Inspectoratului Şcolar, cât şi pe elevi pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenele naţionale din acest an şi a solicitat o evaluare a situaţiei în cazul liceelor cu promovabilitate scăzută pentru îmbunătăţirea rezultatelor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img